„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.5 °C
apmācies

Ludzā uzcelts peldbaseins

30.decembrī Būvniecības valsts kontroles birojs ekspluatācijā pieņēma nesen uzbūvēto Ludzas pilsētas ģimnāzijas peldbaseinu. Tā celtniecība izmaksāja 2,8 miljonus eiro.

Ludzas novada pašvaldība informē, ka notiek darba organizācijas jautājumu risināšana, tiek plānots atklāšanas pasākums. Provizoriski tas varētu būt februāra vidus. Apmeklēšanas cenas pašvaldībā jau noteiktas, taču tās vēl nav apstiprinātas domes sēdē, tāpēc informācija par cenām pagaidām vēl nav pieejama.

Ludzas peldbaseina būvdarbi ilga nedaudz vairāk nekā gadu, tie sākti 2018.gada 4.oktobrī, bet pabeigti 2019. gada 13.decembrī. Vēl šī pagājušā gada pavasarī ēkas pamatos svinīgi iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Jaunā celte atrodas blakus Ludzas pilsētas ģimnāzijas otrajam korpusam (P. Miglinīka ielā 27). Līdzās ierīkota autostāvvieta. Ludzas peldbaseina ēkā izvietoti divi baseini dažādu vecuma grupu apmeklētājiem, pieaugušajiem peldēšanai paredzēts 25 metru peldbaseins ar četriem celiņiem, savukārt gados jaunākajiem apmeklētājiem pieejams bērnu peldbaseins. Projektā bija plānots ierīkot arī relaksācijas zonu ar burbuļvannu un divām pirtīm. 

Vairāk lasiet 7. janvāra numurā!