„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.4 °C
skaidrs laiks

Invaliditāte nav šķērslis pilnvērtīgai dzīvei

Līvānu  mājražotājs Aleksejs Griņevičs savā konditorejas ražotnē „Bakery” pārvietojas viegli un ātri, lai gan ir piesaistīts ratiņkrēslam. Jau astoņus gadus viņam nākas sadzīvot ar kustību traucējumiem, taču tas nav liedzis uzsākt veiksmīgu biznesu, ražojot un pārdodot visdažādākos konditorejas izstrādājumus.

Iecienītākais produkts -- tortes

Nu pat noslēdzies svētku laiks, kad „Bakery” saimniekam darba bija pilnas rokas. Vēl noslogotāks laiks ir augusts, jo tas ir kāzu mēnesis, saka Aleksejs, uzsvērot, ka liela palīdze ir viņa draudzene, kura mazgā traukus, aprīkojumu. Abi strādā katru dienu, izņemot svētdienas. Pieprasītākais produkts ir tortes, un  Alekseja rekords ir 12 tortes dienā. Tāpat cilvēki pasūta suši, kā arī galda klāšanu nelielām grupām.

Ledusskapī viņš glabā klientu pasūtītās jubileju un kāzu tortes. Turpat uz galda jau sapakotas piparkūkas, kas ceļos pie klientiem, tās varēja iegādāties arī Ziemassvētku un Jaungada tirdziņos. Runājot par tortēm, Aleksejs teic, ka izmanto galvenokārt dārgas vietējās izejvielas bez e-vielām, tāpēc toršu derīguma termiņš ir dažas dienas. „Tās ir medus, ķiršu, zemeņu tortes. Mēs neizdomājam sarežģītus nosaukumus un pildījumu. Ja kāds vēlas ļoti krāsainu dekorējumu, brīdinām, ka lietosim pārtikas krāsvielas. Savukārt receptes apgūstu pašmācības ceļā. Ja kaut kas nesanāk, sāku visu no jauna,” stāsta uzņēmējs. Konditorejas izstrādājumu gatavošanu viņš salīdzina ar eksperimentēšanu. Vismaz reizi trīs mēnešos Aleksejs ievieš jaunu produktu, un galvenie tā degustētāji ir ģimenes locekļi.   

Biskvīti tortēm cepas dažas stundas, tāpat dažas stundas paiet, gatavojot pildījumu, bet rotājumu veido tikai nākamajā dienā. Aleksejs cep arī vairāku stāvu tortes ar mīkstu rotājumu, tāpēc brīdina, ka tā jāved uzmanīgi. „Mēs rūpējamies par katru produktu, lai tas būtu kvalitatīvs, garšīgs, ekoloģisks, jo to lieto arī bērni,” saka konditors.

Tāpat viņš cep maizi kanapē maizītēm un tartaletes, kuras pilda ar dažādiem pildījumiem. Cilvēki pasūta arī pusdienas brīvā dabā, proti, uz atklātas uguns katlā tiek vārīta zupa. 

Aleksejs dažādojis produkciju, jo uzskata, ka, cepot tikai pīrādziņus vai tortes, bizness kļūst garlaicīgs. Savas produkcijas reklamēšanai Aleksejs izmanto tikai sociālos tīklus un reklāmu „no mutes mutē”. Turklāt „Bakery” jau ir savi klienti, kuri zvana paši.

Aleksejs kaļ arī nākotnes plānus. Viņš vēlas paplašināt ražotni, lai varētu cept maizi un tirgot to svaigu turpat „Bakery”. 

Vairāk lasiet 7. janvāra numurā!