„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

E. Levits Latgales atbrīvošanu pieminēs pierobežā

Šodien, 9. janvārī godinot 100. gadadienu Brīvības cīņām Ziemeļlatgalē, Viļakā viesosies Valsts prezidents Egils Levits.  Tur dažādu pasākumu vidū plānota arī tikšanās ar novada lauksaimniekiem vienā no lielākajām Latvijas saimniecībām, Šķilbēnu pagasta “Kotiņos”, liecina prezidenta darba kārtība.

Vizītes laikā Valsts prezidentam plānota zemnieku saimniecības “Kotiņi” ražošanas apskate. Turpinot vizīti, E. Levits piedalīsies Latgales plānošanas reģiona kopsapulcē, kas notiks turpat saimniecības telpās. Pēcāk viņš dosies uz Šķilbēnu pagasta kultūras centru “Rekova”, kur notiks tikšanās ar Viļakas novada iedzīvotājiem. Pēc tam plānota Latvijas Valsts radio un televīzijas centra torņa apskate, kam sekos svētbrīdis Viļakas Romas katoļu baznīcā. Savukārt pēcpusdienā plānota ziedu nolikšana pie Lāčplēša Kara ordeņa piemiņas zīmes pie Viļakas Romas katoļu baznīcas, bet plkst.15.30 Valsts prezidents piedalīsies piemiņas brīdī Jaškovas Brāļu kapos.

Alda Ločmeļa vadītā saimniecība ir viena no lielākajiem sēklaudzētājiem valstī, kā arī ražo kviešu miltus, miežu putraimus, lobītus zirņus, rapšu eļļu un pērļu grūbas.“Kotiņi” apstrādā 3000 ha lauksaimniecības zemes, no tā 2200 ha ir augstas kategorijas sēklas lauki, kur tiek iegūta sertificēta graudaugu un pākšaugu sēkla. Pirms diviem gadiem “Kotiņos” atklāja 2,3 miljonu eiro vērto sēklu rūpnīcu.

Jāatzīmē, ka arī savā pirmajā reģionālajā vizītē Valsts prezidents E. Levits devās uz Latgali, apmeklējot Indras ciemu Krāslavas novadā, kā arī Slutišķu sādžu Daugavpils novadā.