„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
daži mākoņi

Medumos vienā ēkā mācīsies divu skolu audzēkņi

Medumu pamatskolā šobrīd norit ēkas pirmā stāva pārbūve, pielāgojot telpas pirmsskolas izglītības grupu nodarbībām. Tās gan paredzētas nevis Medumu pamatskolas, bet kaimiņu izglītības iestādes, Medumu speciālās pamatskolas audzēkņiem. Finansēt šos remontdarbus apņēmusies Daugavpils novada dome, tomēr iespējamo pašvaldības un valsts pārraudzībā esošo skolu apvienošanu ne viena, ne otra puse nav piedāvājusi.

Pērn Medumu speciālā pamatskola piedzīvojusi pārmaiņas – mainīts tās nosaukums (agrāk to dēvēja par internātpamatskolu) un uzsākta profesionālo mācību programmu īstenošana. Savukārt Medumu pamatskolai zīmīgs būs šis gads, jo beidzas tās akreditācijas termiņš. „Medumu speciālā pamatskola ir pārslogota, tajā trūkst telpu, bet Medumu pamatskolai ir brīvas telpas,” preses konferencē 7. janvārī sacīja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika. Tāpēc ar abu skolu direktorēm panākta vienošanās, ka Medumu pamatskola atbrīvos vienu stāvu, lai tur organizētu pirmsskolas izglītības grupas nodarbības Medumu speciālās pamatskolas mazākajiem audzēkņiem. Remontdarbi jau rit pilnā sparā un tos paredzēts pabeigt līdz šī mēneša beigām.

Kāpēc tāda steiga? Iecere saskan ar pašvaldības vēlmi pirms gaidāmās akreditācijas uzlabot skolas materiālo bāzi (speciālās pamatskolas audzēkņi uz pamatskolas ēku pārcelsies ar savu aprīkojumu). To, kāda nākotne sagaida Medumu pamatskolu, kurā šobrīd mācās 45 bērni, tai skaitā pirmsskolas izglītības programmas audzēkņi, pašvaldības vadības pārstāvji atturējās prognozēt.

Abu iestāžu apvienošana – šāds piedāvājums domē pārspriests, bet oficiāls priekšlikums ministrijai vēl nav piedāvāts. „Šis jautājums nav tik vienkārši risināms, jo tās ir divu saimnieku iestādes. Speciālā internātpamatskola tiek finansēta no valsts budžeta, bet Medumu pamatskolai finansējumu, izņemot pedagogu algas, nodrošina no pašvaldības budžeta,” skaidro V. Kezika. Medumu speciālajā pamatskolā tiek īstenota speciālās pamatizglītības programmu izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Šobrīd tajā mācās 107 audzēkņi.

Vairāk lasiet 10. janvāra numurā!