„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+3.9 °C
apmācies

Aktīvākie jaunieši organizē pasākumus un veic brīvprātīgo darbu

Daugavpils novada kultūras centrā „Vārpa” 10. janvārī godināti gada aktīvākie jaunieši un viņu  atbalstītāji. Par pagājušajā gadā paveikto šoreiz uzteikti Daugavas kreisā krasta -- Skrudalienas, Sventes un Kalkūnes pagasta jaunieši.

Par aktīvāko pagastu darbā ar jaunatni jau otro gadu pēc kārtas atzīts Kalkūnes pagasts. Tā ir viena no trim nominācijām, kurās pasniegtas balvas. Uz 2019. gada aktīvākā jaunieša titulu Daugavpils novadā kandidēja vairāk nekā 30 jaunieši, pārstāvot teju katru novada pagastu. Galu galā izvēlēti trīs labākie un balvas nominācijā „Gada jaunietis” pasniegtas Andrejam Rucko (Kalkūnes pagasts), Ainai Zubrovai (Sventes pagasts) un Iļjam Jakimovičam (Skrudalienas pagasts).

Skrudalienas pagasta jauniešu aktivitātēs Iļja iesaistās jau kopš 13 gadu vecuma. Tagad Iļjam ir jau 19 gadi, viņš ir Daugavpils Universitātes otrā kursa, apgūst grafisko dizainu. Ideju krājums, ar kādām aktivitātēm aizpildīt savu ikdienu, gan nav izsīcis. Piemēram, šogad Iļja organizēja pasākumu „Black Friday” jeb „Melnā piektdiena”, kurā kaimiņpagastu jaunieši piedalījās izsolē, demonstrēja priekšnesumus. Iļja ir pārliecināts, ka dzīve galvaspilsētā, uz ko tiecas tik daudzi viņa vecuma jaunieši, nav neko daudz labāka par dzīvi laukos, ja vien pietiek drosmes izrādīt iniciatīvu un būt aktīvam.

Aina mācās Sventes vidusskolas 10. klasē, dzied korī, piedalās mācību olimpiādēs, taču ar īpašu aizrautību viņa iesaistās vietējā sabiedriskajā dzīvē, rīkojot un vadot dažādus kultūras pasākumus. Viņas prasmes varēja vērot arī „Gada balvas” pasniegšanas pasākumā  – Aina pievienojās Daugavpils novada Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālistei Olesjai Ņikitinai tā vadīšanā. „To visu daru no sirds, un nebiju pamanījusi, ka tas ir daudz,” atzīst meitene. Viņa stāsta, ka Sventes pagasta jaunieši tiekas viņiem piešķirtā telpā Sventes Tautas namā, kur Aina ar prieku pavada vairākas stundas nedēļā.

Vairāk lasiet 10. janvāra numurā!