„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Pastiprinās neuzskaitītā ūdens kontroli

2019.gada novembrī stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu”. Sakarā ar to apkalpojošās organizācijas lūdz iedzīvotājus pievērst lielāku uzmanību neuzskaitītā ūdens problēmai.

Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums (DDzKSU) cenšas informēt pilsētniekus par izmaiņām. DDzKSU Abonentu daļas vadītāja Inese Dedele pastāstīja, ka jaunie noteikumi nespēs kardināli atrisināt neuzskaitītā ūdens problēmu, taču tie ļaus pielietot citas tā aprēķināšanas un sadalīšanas metodikas daudzdzīvokļu mājās. „Par neuzskaitīto ūdeni būs jāmaksā jebkurā gadījumā,” paziņoja I. Dedele, „grozījumi Ministru kabineta noteikumos vairāk paredzēti apkalpojošo organizāciju darba uzlabošanai, lai tās, savukārt, šo problēmu risinātu aktīvāk.”

DDzKSU pieņēma lēmumu aprēķināts neuzskaitīto ūdeni tāpat kā agrāk – sadalīt uz visiem dzīvokļiem proporcionāli to ūdens patēriņam. Taču tā būs līdz brīdim, kamēr dzīvokļu īpašnieki pieņems lēmumu par ūdens patēriņa starpības apmaksas kārtību. Tagad viņiem ir šāda iespēja – mājas iedzīvotāju kopsapulcē var izvēlēties vienu no pieciem variantiem:

* sadalīšana vienādās daļās atbilstoši dzīvokļu skaitam mājā;

* proporcionāli ūdens patēriņam katrā dzīvoklī pēdējā mēnesī;

* proporcionāli vidējam ūdens patēriņam pēdējos trīs mēnešos;

* proporcionāli dzīvokļu īpašniekiem piederošajām kopīpašuma domājamām daļām;

* atbilstoši dzīvoklī deklarēto personu skaitam.

Vairāk lasiet 14. janvāra numurā!