„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Jaunas telpas Naujenes bibliotēkai pagaidām “nespīd”

Vairāk nekā gadu pēc atbalsta paušanas Bērnu un jauniešu centra ēkas Naujenes pagasta Kraujā, Daugavas ielā 34, pārbūvei par bibliotēku, Daugavpils novadā atkal aktualizēta šī iecere. Pašvaldības deputāti šoreiz lēmuši par būvprojekta izstrādes termiņā pagarināšanu līdz šī gada janvāra beigām, tomēr joprojām nav plāna, kā tā īstenošanu finansēt.

Projekts patlaban ir izstrādāts un tiek veikti daži precizējumi, un jau janvāra beigās to plānots iesniegt Būvvaldē, pastāstīja Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne. Vēl grozījumi lēmumā ir nepieciešami, lai pērn šīm vajadzībām piešķirtais finansējums varētu tikt izmantots šogad.

Līdzko būs gatavs būvprojekts Bērnu un jauniešu centra ēkas pārbūvei par bibliotēku, pašvaldība varētu izsludināt iepirkumu par tiesībām veikt būvdarbus un sākt ēkas pārbūvi. Diemžēl jau patlaban ir zināms, ka līdzekļus šādām vajadzībām valdība šogad nepiešķirs. Tādējādi, labākajā gadījumā, šis projekts varētu tikt īstenots 2021. gadā, ja būs mainīts budžeta likums un pašvaldībām tiks atļauts ņemt aizņēmumus šādu projektu realizācijai, jo par sava budžeta līdzekļiem pašvaldības nav spējīgas īstenot šādus projektus. Projekta kopējās izmaksa ir vairāk nekā 600 000 eiro.

Vairāk lasiet 14. janvāra numurā!