„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Džungļi pilsētas vidū

Avīzes „Latgales Laiks” redakcijā vērsās Daugavpils iedzīvotāji, kuri bieži šķērso Vienības un Kandavas ielas krustojumu. Šajā vietā, pie Daugavpils Universitātes (DU) sporta kompleksa un Latgales zoodārza, atrodas aizaudzis zemes gabals, kurš, kā uzskata pilsētnieki, ir drauds viņu drošībai.

Kad daba nesagādā prieku

Ikviens dabas un zaļuma pleķītis pilsētā domāts, lai sagādātu estētisku baudījumu tās iedzīvotājiem. Taču šajā variantā dabas ir „par daudz”, jo teritorijas īpašnieks to jau sen vairs nekopj, tāpēc Esplanādes iedzīvotāji šo vietu dēvē par džungļiem. „Paskatieties, kā šeit saauguši koki un krūmi, tie jau sniedzas līdz trotuāram,” saka vietējā iedzīvotāja, kura vēlējās palikt anonīma, „nesen bija diezgan stiprs vējš, un koku sausie zari krita uz garāmgājējiem, es tobrīd gāju kopā ar savu mazmeitu.” Izņemot sakuplojušos krūmus un kokus, kuri jau sāk apdraudēt Esplanādes iedzīvotāju drošību, cilvēki nobažījušies arī par to, ka nevīžīgi pilsētnieki izmet aiz žoga atkritumus. „Vasarā tos vismaz aizsedz sazaļojušie krūmi un zāle, bet ziemā šī izgāztuve paveras skatienam,” saka Marina, kura katru dienu iet gar „džungļiem. Viņasprāt, vietā, kur atrodas svarīgi pilsētas objekti, -- universitāte, plaša paka zona, inovāciju centrs, mūzikas skola, zoodārzs u.c. iestādes, šī vieta bojā iespaidu par Daugavpili.

Arī šīs problemātiskās teritorijas tuvējā „kaimiņa” – DU sporta kompleksa pārstāvji ir nobažījušies par neestētisko skatu. DU rektores vietnieks attīstības jautājumos Jānis Kudiņš teica, ka bīstamas situācijas, kas būtu saistītas ar kokiem minētajā zemes gabalā, nav bijušas, taču atkritumi un nesakoptā teritorija atstāj nepatīkamu iespaidu.

Vairāk lasiet 17. janvāra numurā!