„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Pastaiga „Noslēpumainajā dārzā”

Daugavpils Poļu kultūras centrā atklāta mākslinieces Leldes Kundziņas izstāde „Noslēpumainais dārzs”.  

Lelde Kundziņa ir kurzemniece, dzimusi un uzaugusi Liepājā, bet tagad dzīvo Latgalē. Māksliniece stāsta, ka viņai patīk  gleznot jūru un ziedus, un tieši ziediem ir veltīta ekspozīcija „Noslēpumainais dārzs”. Lelde to sauc arī par savas sirds dārzu, kuru viņa vēlas piepildīt tieši ar ziediem – rozēm, magonēm, magnolijām. „Ne jau vienmēr dzīvē mēs jautājam vai sakām tieši to, ko vēlamies,” saka Lelde, „taču šajā „sirds dārzā” es varu ienākt un uzdot sev un Dievam īstos jautājumus.” Māksliniece stāsta, ka šī dārza radīšana un atrašanās tajā sniedz viņai sirdsmieru. „Dažkārt problēma, par kuru esmu domājusi ļoti ilgu laiku, atrisinās, jau paņemot rokās paleti, sajaucot krāsas un sākot gleznot,” atzīst Lelde.

Lelde ir absolvējusi Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu Saules skola. Mākslā viņa vēl tikai slīpē savu meistarību – L. Kundziņai ir tekstilmākslinieces diploms, savukārt Baltijas Starptautiskajā akadēmijā viņa apguvusi vides dizainera specialitāti. Jau vairākus gadus Lelde ir Daugavpils mākslinieku apvienības biedre, viņai ir bijušas četras personālizstādes, māksliniece piedalījusies arī kopējās grupu izstādēs. L. Kundziņa pasniedz vizuālo mākslu un audzina trīs bērnus, bet katru brīvo brīdi izmanto, lai gleznotu. Izstādē „Noslēpumainais dārzs” skatāmie darbi tapuši 2019. gadā, taču ir arī pavisam „svaigas” gleznas, kuras radītas šogad.

Leldes Kundziņas darbu izstāde Poļu kultūras centrā būs skatāma līdz 4. februārim.