„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Bebrenē adītās zeķes demonstrē Milānas modes skatē

Ilūkstes novada Bebrenes rokdarbnieču kopas „Māra” dalībnieču rakstainās zeķes un cepures janvāra sākumā nokļuvušas augstās modes starmešu gaismā. 11. janvārī adījumi prezentēti angļu modes dizainera Nīla Bareta jaunās rudens/ziemas kolekcijas modes skatē „Itālija” Milānā.

Itāļi uzgājuši kopas rokdarbus interneta veikalā, kuru izveidojis rokdarbnieces Ināras Diņģeles dēls Māris, pastāstīja  kopas dalībniece Marija Baltmane. Milānas Modes nama dizaineri tad atsūtījuši krāsu un rakstu paraugus un pasūtījuši 20 zeķu pārus un piecas cepures. Bebrenes rokdarbnieces šos darbus noadīja mēneša laikā. Turklāt uz Milānu papildu aizceļoja vēl trīs zeķu pāri. Milānas Modes nama dizaineri prezentēja Ināras Diņģeles, Marijas Tītas, Elitas Bogušas un Olgas Dogžinas rakstainās zeķes un cepures.

Tagad modes skates video un foto ir apceļojuši visu pasauli. M. Baltmane uzsver, ka Ināras Diņģeles un Marijas Tītas adījumi ir iegādāti vairāk nekā 20 valstīs.  

Jāuzsver, ka Bebrenes rokdarbnieču kopa „Māra” šogad svin 10 gadu jubileju, tā ir izdevusi divas rokdarbu grāmatas „Augšzemes musturi” un „Bebrenes Māras”, turklāt „Augšzemes musturi” ir iekļauti Nacionālās bibliotēkas fondos. „Māra” gaida jaunus dalībniekus, piebilda M. Baltmane.