„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Atcelts plānotais DU studentu pikets

Pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku, Daugavpils Universitātes (DU) studenti atteikušies no ieceres rīkot piketu pret ideju atņemt augstskolai universitātes statusu. Aizvadītās nedēļas nogalē DU vadība ir saņēmusi arī jauno konceptuālo ziņojumu, kurā norādīti jauni kritēriji augstskolu kvalifikācijai, „Latgales Laiku” informēja DU rektores vietnieks attīstības jautājumos Jānis Kudiņš.

Ja pirmajā ziņojumā par augstskolu kvalifikāciju bija norādīts, ka universitātēs jābūt attīstītām piecām zinātnes jomām, tad pēdējā ziņojumā ir fiksēts, ka  attīstītām jābūt no trim līdz piecām zinātnes jomām. Un pēc šī kritērija DU jau klasificējas universitātes statusam. Līdz ar šo grozījumu vairs nepastāv universitātes statusa apdraudējums arī Latvijas Lauksaimniecības universitātei.  

Tāpat pirmajā ziņojumā bija minēts, ka universitātes statusa saglabāšanai ir nepieciešami 4000 studentu, bet otrajā ir iestrādāta piebilde, kas paredz, ka gadījumā, ja kādai augstskolai patlaban nav šī nepieciešamā studentu skaita, tai tiek dots laiks to  sasniegt triju līdz četru gadu laikā.   

Savukārt izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska aizvadītajā piektdienā plānotā piketa sakarā bija uzaicinājusi uz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) Rīgā protesta akcijas rīkotājus -- studentus, Studentu padomes un Studentu asociācijas pārstāvjus, kur kopā ar valsts sekretāra vietnieku augstākās izglītības jautājumos Dmitriju Stepanovu un departamenta vecāko eksperti Daci Jansoni pārrunāja aktuālos jautājumus saistībā ar augstskolu tipoloģiju.

Vairāk lasiet 28. janvāra numurā!