„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
skaidrs laiks

Klāt jaunie tramvaji

Šodien Daugavpilī 2. maršrutā plānots uzsākt pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem tramvajiem, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

28. janvārī Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstītajā projektā „Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā” UAB “Railvec” nodeva AS “Daugavpils satiksme” pirmos četrus jaunos četrasu tramvaja vagonus. Šodien plānots pieņemt vēl divus tramvaja vagonus. Savukār pēdējie divi no līgumā paredzētajiem astoņiem tramvaja vagoniem pašlaik atrodas Daugavpilī un piegādātājs tuvākajā laikā plāno veikt to pārbaudes.

Paralēli ir sākta jaunbūvētās tramvaju līnijas nodošana ekspluatācijā un drīzumā tā tiks atklāta pasažieru pārvadājumiem.

Jauno tramvaju iegāde izmaksājusi aptuveni 4,1 miljonu eiro, bet jaunās tramvaju līnijas būvniecība - 5,6 miljonus eiro.