„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Par militārā poligona paplašināšanu diskutēs ilgāk

Daugavpils novada dome līdz 24. februārim pagarinājusi lokālplānojuma plānotā militārā poligona “Meža Mackeviči” teritorijas paplašināšanas pirmās redakcijas publiskās apspriešanas termiņu. Līdz ar publiskās apspriešanas termiņa pagarināšanu ir atcelta arī 4. februārī pl. 11.00 Daugavpilī plānotā publiskās apspriešanas sanāksme.

Publiskās apspriešanas termiņš ir pagarināts, lai dotu iespēju lielākam cilvēku skaitam izteikt savu viedokli. Rakstiskus iebildumus un ierosinājumus lokālplānojuma izstrādei jāiesniedz vai jānosūta pa pastu Daugavpils novada domei vai arī jāiesūta elektroniski uz e-pastu: planojam.novadu@dnd.lv.

Lokālplānojumu izstrādā IK „Plānošanas eksperti”. Publiskās apspriešanas laikā ar lokālplānojuma materiāliem var iepazīties interneta vietnē www.daugavpilsnovads.lv sadaļā “Sabiedrības līdzdalība” vai “Lokālplānojumi” un vietnē www.geolatvija.lv, kā arī pašvaldības darba laikā Daugavpils novada domes Attīstības pārvaldē un uz ziņojumu dēļiem Līksnas, Kalupes un Vaboles pagasta pārvaldē.

Janvārī Daugavpils novadā, Vaboles pagasta Saieta namā notikušajā pirmajā publiskās apspriešanas sanāksmē iedzīvotāji pauda bažas par plānoto militārā poligona ”Meža Mackeviči” paplašināšanu. Iedzīvotāji gan interesējās par visdažādākajām lietām, gan pauda sašutumu, gan arī piedāvāja savu redzējumu dažādu problēmu risināšanai.

Nacionālie bruņotie spēki plāno attīstīt militāro poligonu ”Meža Mackeviči”. Ja patlaban poligons aizņem desmit hektāru platību, tad pēc paplašināšanas tas aizņems teju 2063 hektārus.

Komentāri

24.02.2020 23:50
Jānis
Protams ka poligons vajadzīgs!
20.02.2020 21:29
Serge j Serkov
Esmu pret poligonu
06.02.2020 14:18
Marina Si ko
Es negribu militaro poligonu!!!