„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.9 °C
skaidrs laiks

Sola neslēgt Lokomotīvju remonta depo

Ar VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) vadību ir panākta vienošanās par to, ka Daugavpilī netiks slēgts Lokomotīvju remonta depo, Daugavpils domes preses konferencē žurnālistus informēja  domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Lokomotīvju remonta depo slēgs Rīgā un turpmāk lokomotīves Latvijā remontēs tikai Daugavpilī. Tādējādi tiks saglabāts zināms darba vietu skaits. LDz Daugavpilī  ir lielākais darba devējs. Šajā sektorā nodarbināti aptuveni 1900 pilsētas iedzīvotāju. Jebkura darba vieta, jebkura štatu samazināšana Daugavpilij un reģionam kopumā ir traģēdija, norādīja pašvaldības vadītājs.

Lai mazinātu neapdomātu lēmumu pieņemšanas iespējas, A. Elksniņš  tikās ar LDz arodbiedrības pārstāvjiem un pārrunāja garantijas darbinieku sociālajai aizsardzībai, kurus LDz vadība būs nolēmusi atlaist, -- kādu sociālo atbalstu šie cilvēk saņems un kādas būs viņu iespējas atgriezties darbā gadījumā, ja tranzīta jomā kaut kas mainīsies.

Pašvaldības vadītājs tikās arī ar LDz vadītāja pienākumu izpildītāju Māri Kleinbergu, kurš apgalvojis, ka  darbinieku atlaišana Daugavpili skaršot vismazāk. „Pašvaldības uzdevums ir panākt, lai tieši tā tas arī notiek,” uzsvēra A. Elksniņš.

Eiropā vairāk nekā 50% dzelzceļa pārvadājumu ir pasažieru pārvadājumi. Ja vilciens no Daugavpils uz  Rīgu pašreizējo triju vai četru stundu vietā brauks divas stundas vai divas stundas un 15 minūtes, dzelzceļu kā pārvietošanās līdzekli varētu izvēlēties aizvien vairāk iedzīvotāju. Tas, savukārt, sekmētu arī dzelzceļa stacijas sakārtošanu un renovāciju.

 

Vairāk lasiet 7. februāra numurā!