„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Berķeneles pusmuižas kompleksā atjaunos klēti

Latvijas--Krievijas pārrobežu sadarbības projektā „Amatniecība bez robežām” plānots atjaunot valsts nozīmes vēstures pieminekļa -- Berķeneles ēku kompleksa klēti, preses konferencē Daugavpils novada domē žurnālistus informēja Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Viņa norādīja, ka pašvaldība jau labu laiku ir norūpējusies par divām saimniecības ēkām šajā kompleksā, kas ir samērā bēdīgā stāvoklī, kā arī pauda gandarījumu par to, ka klēts, kas ir arī 19. gadsimta lauksaimniecības ēkas paraugs, šogad tiks atjaunota.

Atjaunošanas darbu gaitā klēts ēkai tiks nostiprinātas sienas, sakārtots jumts, durvis un logi, bet iekštelpas pārtaps par izstāžu zāli un vietu, kur būs izvietotas tautas daiļamata -- aušanas un šūšanas darbnīcas. Klēts apjoms darbu gaitā nemainīsies.

Berķenele jau patlaban sadarbojas ar amatniekiem, kas šuj vēsturiskos tērpus. Turpmāk šo sadarbību plānots pastiprināt. Projekta autori prognozē, ka darbnīca kā vēsturisko tērpu darināšanas vieta varētu kļūt visai pieprasīta.

Vairāk lasiet 7. februāra numurā!