„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Daugavpils atspulgi bērnu zīmējumos

Latgales Centrālajā bibliotēkā atklāta ikgadējā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola Bērnu mākslas skolas audzēkņu plenēra darbu izstāde. Jaunie mākslinieki šajā ekspozīcijā atskaitās par plenērā paveikto, ar kuru mākslas skolā sākas katrs mācību gads. Šoreiz mācību gada rudens plenēra tēma ir “Daugavpils atspulgi”.

Bērnu mākslas skolas vadītāja Ieva Reitāle atzīmē, ka šī izstāde ir turpinājums savdabīgajam vēstījumam par Daugavpili. Ik gadu skolas pedagogi un audzēkņi plenērā cenšas citādi palūkoties uz dzimto pilsētu, parādīt tās košumu utt. Šoreiz stāstam tika izvēlēta tēma ar visai sarežģītu tehnisko izpildījumu. „Daugavpils atspulgus” skolēni varēja parādīt jebkurā tehnikā, taču vispopulārākā izrādījās grafika.

Ieva Reitāle pastāstīja, ka izstādē apkopoti grafiski, tonāli niansēti un krāsās pieklusināti darbi. Līnijas tajos ir smalkas vai ekspresīvas, laukumi un silueti – izteiksmīgi un nokrāsām un pārejām piepildīti, faktūras – izjustas un novērojumos balstītas. Izstādes stiprā puse ir izteiksmes līdzekļu daudzveidība un autoru vēlēšanās attēlot pilsētu citādi, vizuālajos meklējumos paļaujoties uz izdošanos.

Vairāk lasiet 7. februāra numurā!