„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Daugavpils svētkos uzstāsies Vera Brežņeva, Zivert, Intars Busulis un „Zodiaks”

Šogad par Daugavpils svētku kulmināciju solās kļūt muzikālais vakars, kurā uzstāsies pazīstamā Krievijas dziedātāja Vera Brežņeva un uzlecošās zvaigzne Jūlija Zivert, kā arī pašmāju estrādes mākslinieks Intars Busulis, bet pēc svētku uguņošanas -- arī leģendārā latviešu rokgrupa „Zodiaks”, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs.

Šogad Daugavpils svētki norisināsies no 5. līdz 7. jūnijam un būs veltīti divām jubilejām -- 745  gadiem kopš pirmajām ziņām par Daugavpili kā apdzīvotu vietu, un 100 gadiem, kopš pilsētai ir piešķirts tās pašreizējais nosaukums (pirms tam to sauca par Dvinsku). Šogad aprit 95 gadi Daugavpils ģerbonim ar tā trīs simboliem -- zelta liliju, cietoksni un Daugavu, kā arī 80 gadi -- Latgales Dziesmu svētkiem. Visi šie notikumi būs ievīti pilsētas svētku programmā.

Pilsētas svētku organizatori paredzējuši pilsētniekiem iespēju kļūt par aktīviem svētku dalībniekiem. Paredzēti Daugavpils radošo kolektīvu koncerti, amatnieku darinājumu demonstrēšana, kopīgs pilsētas svētku gājiens, iespēja demonstrēt savas prasmes un piedalīties sportiskās aktivitātēs.

Svētdien, 7. jūnijā, pilsētas svētki turpināsies Stropos, kur notiks Latgales Dziesmu svētki un pirmo reizi brīvdabā izskanēs Māras Zālītes un Jāņa Lūsēna rokopera “Kaupēn, mans mīļais”.

Pilsētas svētku rīkošanas darba grupa jau ir izstrādājusi pilsētas svētku simboliku, kura tiks izmantota gan svētku noformēšanā, gan arī dažādu mārketinga un reklāmas materiālu izgatavošanā.