„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Pašvaldība vērtē: slēdzot skolu tā neietaupīs

Nepietiekamā skolēnu skaita dēļ Daugavpils novadā ir apdraudēta Vaboles vidusskolas, kura nesen nosvinēja savas pastāvēšanas 100. gadadienu un ir viena no labākajām novada mācību iestādēm, pastāvēšana, pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku vērtē Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins.

Vērtējot ieguvumus un zaudējumus, kas varētu rasties, ja Vaboles vidusskola tiktu slēgta, domes priekšsēdētājs pieļāva, ka pašvaldībai, iespējams, būtu izdevīgāk piemaksāt par štata vienībām vidusskolas posmā, lai mācību iestāde turpinātu darboties savā pašreizējā statusā.

„Var jau vērtēt, cik izmaksā katrs skolēns, bet vai naudas izteiksmē var novērtēt šīs skolas audzēkņu  sasniegumus, iegūtās zināšanas un turpmāko devumu valstij, jo gandrīz visi vidusskolas absolventi turpina izglītoties  augstskolās, kas ir liels ieguvums valstij kopumā,” vērtē A. Kuciņš. Pašvaldības vadītājs uzskata, ka pēc mācību līmeņa un rezultātiem ar Vaboles vidusskolu var sacensties tikai Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola licejs.

Vaboles vidusskolas direktores vietniece izglītības jomā Ingrīda Litiņa pastāstīja, ka pašlaik  skolā mācās 98 skolēni, tai skaitā 23 – vidusskolas posmā. Mācību iestādē darbojas arī pirmskolas grupas, kurās izglītojas 27 bērni vecumā no diviem līdz sešiem gadiem.

Mācību iestādes vadītājas vietniece norādīja, ka līdz šim dažādos līmeņos ne vienu vien reizi ticis uzsvērts, ka,  izvērtējot mācību iestāžu pastāvēšanas perspektīvas, kvantitatīvajam kritērijam nevajadzētu būtu vienīgajam. Diemžēl patlaban kvalitatīvais rādītājs nereti tiekot piemirsts. Savukārt par Vaboles vidusskolas augsto līmeni liecina kaut vai tas, ka Draudzīgā aicinājuma skolu reitingā lauku vidusskolu grupā šogad Vaboles vidusskola ir ierindojusies pirmajā vietā.

 

Vairāk lasiet 7. februāra numurā!