„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Plāno atjaunot ceļu uz Nīcgales kūdras purvu

Turpinot novada ceļu sakārtošanu, sadarbībā ar SIA “Laflora” Nīcgales pagastā plānots sekmēt kūdras ieguvi, Daugavpils novada domes vadības preses konferencē “Latgales Laikam” atzina domes Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā Latgales programmā, kas paredz ceļu sakārtošanu, Daugavpils novadam ir atlicis apgūt 615 000 eiro. Sadarbībā ar SIA “Laflora”, kas veic Nīcgales purvu izstrādi, no šiem līdzekļiem plānots sakārtot pašvaldības ceļa daļu, kura ir svarīga gan komersantam, gan zemnieku saimniecībām, kuras atrodas tuvumā un izmanto šos ceļus piekļuvei savām lauku zemēm.

Šis jautājums patlaban tiek izskatīts un līdz 1. martam plānots tikt skaidrībā, vai šis projekts tiks ieviests. Kopumā publiskās investīcijas programmā ir 4,9 miljoni eiro. Šogad tās ietvaros ir atlicis sakārtot divus ceļus. Programma ir svarīga lauksaimnieciskās uzņēmējdarbības atbalstam.