„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Digitalizēs informāciju par apbedījumiem Daugavpils novadā

Daugavpils novadā digitālā formātā plānots apkopot informāciju par 46 lielākajām pašvaldības kapsētām. To plānots paveikt, īstenojot “Leader+” programmas atbalstītu projektu.

Lai arī Latvijā šāda prakse šur tur jau tiek piekopta, Latgalē šis kapu digitalizācijas projekts, kurš aptvers apbedījuma vietas 26 hektāru platībā, solās kļūt par gana inovatīvu pasākumu, vērtē Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa. Apbedījuma vietas, kapu kopiņas un cilvēki, kas par tām rūpējas, pārsvarā nedzīvo tajā pašā teritorijā. Lai cilvēks varētu atrast savu piederīgo apbedījuma vietas, šī interneta platforma varētu kļūt ļoti noderīga, prognozēja V. Rūtiņa.

Platformā  būs pieejami kapu plāni, informācija par kapu kopiņu atrašanās vietām, apbedīto cilvēku vārdi un uzvārdi, dzimšanas un miršanas gads un fotogrāfijas. Tas atvieglos piederīgajiem gan aizgājēja atrašanu, gan atpazīšanu. Tāpat šeit plānots izvietot arī plašāku informāciju par pazīstamiem cilvēkiem, lai ar to varētu iepazīties plašāka sabiedrība.