„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Par piešķirto finansējumu savienos 1. un 3. tramvaja līniju

Daugavpils tramvaju infrastruktūras attīstībai papildu piešķirto desmit miljonu eiro varētu pietikt tikai plānotajai tramvaju līnijas posma atjaunošanai Cietokšņa ielā un 1. un 3. tramvaja līnijas galapunktu savienošanai, „Latgales Laikam” atzina Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Taču tiek diskutēts arī par jaunas tramvaju līnijas izbūvi uz Jauno Forštati.

Pagaidām gan vēl nav skaidrs, vai izdevumu pozīcijas šādu jaunu projektu īstenošanai būs pārāk lielas, vai pašvaldība šajā finansējumā varēs iekļauties. Atgādinām, ka minētos desmit miljonus eiro Satiksmes ministrija un VAS "Latvijas dzelzceļš" bija paredzējusi Daugavpils Šķirotavas dzelzceļa stacijas pārbūvei, bet, tā kā projekts, kam bija jāpiesaista arī Eiropas Savienības finansējums, atcelts, summa novirzīta jaunu tramvaja sliežu ceļu būvniecībai un esošo rekonstrukcijai.

„Gan deputātiem, gan speciālistiem ir dažādi viedokļi par to, kurp būtu jāved jaunajai tramvaju līnijai. Taču naudas ir tik, cik tās ir. No piešķirtajiem desmit miljoniem eiro četri miljoni ir nepieciešami tramvaju līnijas rekonstrukcijai Cietokšņa ielā. Lai saprastu, ko darīt ar pāri palikušajiem sešiem miljoniem eiro, kādā virzienā uzņēmums strādās, AS „Daugavpils satiksme” veic iepirkumu tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādei,” teica A. Elksniņš.

Vairāk lasiet 14. februāra numurā!