„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Vai Stropos būs akvaparks un tenisa korti?

Pašvaldībā turpinās diskusijas, kā attīstīt Stropu mikrorajonu Daugavpilī. Vienā no tuvākajām Daugavpils pilsētas domes Pilsētbūvniecības komitejas sēdēm tiks skatīts Stropu atklātā baseina atjaunošanas projekts, Daugavpils domes vadības preses konferencē solīja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis.

Atklātā baseina teritorijas sakārtošana ir viens no Stropu attīstības nepieciešamajiem priekšnoteikumiem. Kā papildu aktivitātes varētu būt arī tenisa kortu izbūve un citas aktivitātes, tostarp akvaparka izveide. Domes priekšsēdētāja vietnieks norādīja, ka visu minēto ieceru realizācijā svarīgi ir izmantot jaunākās energoefektīvās tehnoloģijas, lai objektu darbība būtu ilgtspējīga.

Savukārt domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš piebilda, ka Stropu attīstības jautājums tiek skatīts no vairākiem aspektiem. Lai izdarītu izvēli starp vienkārši atklāto baseinu un atklāto baseinu ar akvaparka elementiem, svarīgi ir saprast tēriņus un objekta ekspluatācijas izmaksas perspektīvā.

Šī gada prioritāte Stropu attīstībā būs glābšanas stacijas renovācija. Projekta realizāciju plānots pabeigt līdz 1. jūnijam. Turpmāk glābšanas stacija funkcionēs kā pašvaldības policijas dienesta sastāvdaļa.

Šogad Stropos plānota arī sporta infrastruktūras izveide un publisko tualešu uzstādīšana, lai līdz šim izmantojamās „būdiņas” nedegradētu kopējo skatu. Turpinās arī Stropu ezera krasta sakārtošana jaunās gājēju promenādi rajonā, tiek vākti atkritumi un remontēti žogi. Tāpat notiek darbs arī ar promenādes tuvumā esošo privāto zemju īpašniekiem, lai arī viņi savu teritoriju uzturētu pienācīgā kārtībā.

Pašvaldības vadītājs uzskata, ka ar Stropos īstenotajiem attīstības projektiem Daugavpils ir apliecinājusi, ka nostājas uz aktīvās kurortoloģijas ceļa.