„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.9 °C
apmācies

Rēzeknē LIDL jau uzcelts, Daugavpilī būvdarbi vēl nav sākušies

Vairāk nekā pirms gada korporācija LIDL iegādājās un attīrīja teritoriju pie 18. novembra un Grodņas ielas krustojuma lielveikala būvēšanai Daugavpilī. Ēkas šī tirdzniecības tīkla veikaliem jau ir uzbūvētas Rēzeknē un Jēkabpilī, kā arī citās Latvijas pilsētās, savukārt Daugavpilī būvdarbi vēl nav pat sākušies.

Daugavpils domes Būvvaldes vadītāja Nadežda Giptere, komentējot šo situāciju, atzīmēja, ka šo veikalu pilsētā būvēs privāts uzņēmums uz zemes, kuru tas iegādājies, tāpēc pašvaldība nekādi nevar ietekmēt būvdarbu termiņus. Vienīgais, kas celtniecību varētu pasteidzināt, ir projekta dokumentācijas iesniegšanas termiņš. LIDL pārstāvji saņēma projektēšanas atļauju Daugavpils domes Pilsētplānošanas  un būvniecības departamentā 2019. gada vidū, bet būvdarbu plāns jāiesniedz divu gadu laikā kopš šīs atļaujas saņemšanas. Pagaidām nekādus dokumentus saistībā ar veikala celtniecību Būvvalde nav saņēmusi, informēja N. Giptere un piebilda, ka pat pēc būvdarbu plāna dokumentācijas apstiprināšanas celtniecības darbi var tikt uzsākti piecu gadu laikā.

Būvvaldes vadītāja var tikai izteikt pieņēmumu, kāpēc kavējas veikala būvdarbi. Viņa atzīmēja, ka pašlaik Latvijā trūkst plānotāju, kā arī celtniecības darbu plāna izstrādi var bremzēt minētās teritorijas sarežģītais reljefs un sarežģītā komunikāciju sistēma.

Vairāk lasiet 14. februāra numurā!