„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

LVM ziedo pusmiljonu eiro parka atjaunošanai Rēzeknē

Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā nākamgad paredzētas pamatīgas pārmaiņas – pusmiljonu eiro vērti pārbūves darbi. To finansēšanai palīgā steigusi akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži” (LVM), kas skaidro, ka līdzīgi projekti atbalstīti arī Valmierā un Jelgavā.

LVM pārstāve Inga Kalna skaidro, ka piešķirt ziedojamo summu lēmusi uzņēmuma akciju turētāja – Zemkopības ministrija. Pati ideja, ziedot, uzņēmumā radusies pirmo reizi, sakarā ar tā 20 gadu jubileju. Lai mudinātu Latvijas pilsētās veidot jaunas iespējas ģimenēm ar bērniem atpūsties āra vidē, kā arī izglītot bērnus par atpūtas iespējām mežā, nolemts finansējumu novirzīt trim sociālās attīstības projektiem Valmierā, Jelgavā un Rēzeknē.

Rēzeknes dome un uzņēmums sadarbības memorandu parakstīja pagājušā gada nogalē. Tomēr arī pašvaldība plāno ieguldīt līdzekļus projekta īstenošanā. Parka centrālo daļu un estrādes zonu gan nav plānots rekonstruēt. Pašvaldība skaidro, ka tam trūkst finansējuma.

Tā kā Rēzeknes Kultūras un atpūtas parks ir liels, pārbūves darbus plānots veikt pa daļām. Parka daļā, kur atrodas bijusī autostāvvieta, neizmantotā estrāde un tās dolomīta akmens mūra siena, kā arī asfalta un betona plākšņu segums Dārzu un Kr. Valdemāra ielas stūrī, plānots izveidot aktivitāšu trasi “Pump track” – velotrasi aptuveni 150 metru garumā ar kalniņiem, virāžām un pagriezieniem. Tāpat, saskaņā ar projektētāju ideju, šajā zonā būs arī plašs ārtelpu trenažieru komplekss (aptuveni 20 trenažieri un to elementi) ar gumijotu segumu dažādu muskuļu grupu attīstīšanai, veidojot sportiskām aktivitātēm piemērotus apstākļus svaigā gaisā.

Vairāk lasiet 14. februāra numurā!