„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī plānots nojaukt privātpersonai piederošo graustu

Patlaban pašvaldībā tiek gatavots lēmumprojekts par kādam privātīpašniekam piederošās ēkas Inženieru ielā 3, Ķīmiķu mikrorajonā piespiedu nojaukšanu, „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa.

Kad dokuments būs sagatavots tas tiks nodots deputātiem izskatīšanai domes komitejās un apstiprināšanai domes sēdē. Ēka, kuru paredzēts nojaukt, jau vairākus gadus netiek izmantota un pienācīgi apsaimniekota. Pamestajā ēkā regulāri pulcējas pusaudži. Kā pajumti to bieži vien  izmanto arī bezpajumtnieki. Rezultātā ēkā vairākas reizes ir izcēlušies arī ugunsgrēki.

Būvvalde vairakkārt ir sūtījusi brīdinājuma vēstules grausta īpašniekiem ar aicinājumu sakārtot savu nekustamo īpašumu vai ēku nojaukt. Diemžēl nedz paaugstinātā nekustamā īpašuma likme, nedz piemērotās soda naudas nav devušas vēlamo rezultātu un ēkas īpašnieks nav spējis nodrošināt ēkas pienācīgu apsaimniekošanu. Cik lielas soda naudas tikušas piemērotas ēkas īpašniekam, S. Pupiņa neatklāja.

Pēc Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas domām ir visai mazas cerības, ka kaut kas ar šī īpašuma apsaimniekošanu varētu izmainīties. Ēkas īpašniekiem, kas to savulaik ieguva īpašumā par nelielu naudu, nav līdzekļu tās pienācīgai uzturēšanai. Arī nojaukt to viņiem nav naudas. Faktiski viņi ir sava īpašuma ķīlnieki.

Vairāk lasiet 21. februāra numurā!