„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Par Sēlijas novada centru piedāvā noteikt Viesīti

Vien piecas dienas pēc tam, kad lēmuma pieņemšanu par Sēlijas novada veidošanu deputāti Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē atlika, apvienojamo pašvaldību vadītāji tikās vēlreiz, šoreiz nevis Rīgā, bet Viesītē. Šī pilsēta arī izvēlēta par potenciālā Sēlijas novada centru.

„Daugavpils novadam, Rēzeknes novadam, Lejaskurzemes novadam nav tāda attīstības centra. Ja Saeima ir atļāvusi veidot šos novadus, tad kāpēc lai tāpat nebūtu arī ar Sēlijas novadu?” šādu argumentu piedāvā Viesītes novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks. Viņš uzsver, ka Viesīte ir Sēlijas ģeogrāfiskais centrs, norādot, ka teritoriāli Sēlijas novads būtu lielākais Latvijā. Tāpat Sēlijas vadītāji turpina virzīt ideju par policentrisku pārvaldību. A. Žuks vērtē, ka Viesīte varētu uzņemties daļu administratīvo funkciju, bet izglītības, kultūras dzīvi, būvvaldes darbu organizēt citās Sēlijas pilsētās.

19.februārī Viesītē norisinājās Sēlijas novadu apvienības paplašinātā sēde, kurā šoreiz piedalījās ne vien Viesītes, Aknīstes, Jaunjelgavas, Ilūkstes, Salas, Jēkabpils novadu priekšsēdētāji, bet arī citi deputāti un pašvaldību darbinieki. Balsojumā par centra izvēli piedalījās 30 sēdes dalībnieki.

Vairāk lasiet 21. februāra numurā!