„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Daugavpilī turpinās attīstīt rūpnieciskās teritorijas

Daugavpilī plānots īstenot trīs uz pilsētas rūpniecisko teritoriju attīstību vērstus projektus, kas skars cietokšņa noliktavu zonas rūpniecisko teritoriju, Ziemeļu rūpniecisko zonu un rūpniecisko teritoriju Spaļu ielas rajonā. Divu projektu izmaksas varētu sasniegt 3,5 miljonus eiro, cik nepieciešams trešajam, vēl tiks lēsts.

Par projektu īstenošanas atbalstīšanu pagājušonedēļ lēma Daugavpils domes Finanšu komitejas locekļi. Projektā „Cietokšņa noliktavu zonas rūpnieciskās teritorijas reģenerācijas veicināšana un pieejamības uzlabošana” paredzēta Motoru ielas pārbūve un Motoru ielas rūpnieciskās zonas labiekārtošana. Tā kopējās plānotās izmaksas ir 2,9 miljoni eiro. Projektu plānots finansēt no pieejamā atlikuma Latgales attīstības programmā. Daugavpils domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa norādīja, ka patlaban būvprojekts iesniegts ekspertīzei un tā izmaksas var mainīties. Turklāt izmaksas var mainīties arī būvdarbu iepirkuma rezultātā.

Projektā „Daugavpils pilsētas Ziemeļu rūpnieciskās zonas publiskās infrastruktūras attīstība III kārta” paredzēta publiskās infrastruktūras un inženierkomunikāciju sakārtošanu ielu posmā, kas skar uzņēmumus SIA “Belmast” un “Yordan polymers”. Attīstības departamenta vadītāja informēja, ka projekta īstenošana paredzēta no Integrētu teritoriālo investīciju (ITI) programmas atlikumiem. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, projekta izmaksas tiek lēstas teju 615 000 eiro apmērā.

Savukārt, īstenojot projektu „Rūpnieciskās teritorijas attīstība ražošanas ēkas izbūvei Spaļu ielas rajonā, Daugavpilī”,  jaunu ēku plānots uzbūvēt Spaļu ielā 4. D. Krīviņa norādīja, ka patlaban būvprojekts ir izstrādes stadijā, bet finansējumu tam plānots piesaistīt no darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus uzņēmējdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldību attīstības programmās noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz vietējo uzņēmēju vajadzībām" pieejamajiem atlikumiem. Finanšu komitejas locekļi balsojumā par visiem trim minētajiem projektiem bija vienisprātis.