„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Ar videokamerām novēros nelegālās izgāstuves

Nīderkūnos, Transporta ielā 40, pie neapdzīvotas mājas samesti gan atkritumu maisi, gan ķieģeļi un plastmasas mantas. Tāda pati izgāztuve izveidota arī Kaļķu ielā 10, kur izmestas galvenokārt PET un stikla pudeles.

Uzmanību šīm izgāztuvēm pievērsis „Latgales Laika” lasītājs Zigismunds. Viņš retoriski jautā: „Ja jau pašvaldības policija pilsētā patrulē katru dienu, kāpēc tā neredz atkritumus gandrīz pie pašas brauktuves Transporta, Kaļķu un Sliežu ielas malā?”

Grīvā gadu no gada tiek piemēslots dambja grāvis, kas atrodas aiz katoļu baznīcas un privātajām mājām. Tāpat, kopš likvidēta 8. pamatskola, cilvēki izmet atkritumus netālu no rotaļu laukuma Sliežu ielā. Jāuzsver, ka visas minētās stihiskās izgāztuves, izņemot dambja grāvi Grīvā, ir redzamas no ielas braucamās daļas.

Daugavpils pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vides inženieris Kaspars Laizāns pastāstīja, ka iestāde sadarbojas ar pašvaldības policiju, proti, inspektori  ziņo par stihiskām izgāztuvēm un reizēm uzstāda mobilo video kameru, lai identificētu pārkāpējus. Tāpat arī iedzīvotāji reizēm ziņo, kur atrodas stihiskas izgāztuves. „Tas palīdz stihiskās izgāztuves likvidēt ātrāk un operatīvāk,” uzsver K. Laizāns.