„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.0 °C
neliels sniegs

Bērnu mākslas skolas ēkai nosvinēja spāru svētkus

Autora foto

Spāru svētkus nosvinējusi profesionālās izglītības kompetences centra (PIKC) “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola” jauna mazā korpusa ēka Saules ielā 2, kur kādreiz atradās “Daiļrades” darbnīcas, bet nākotnē būs Bērnu mākslas skola.

Daugavpils pašvaldībā avīzei „Latgales Laiks” pastāstīja, ka jaunu korpusu celtniecība ir viens no vērienīgākajiem pašvaldības izglītības iestāžu modernizācijas projektiem. Pēc tam, kad skolai izdevās atrisināt papildu finansējuma piesaistes jautājumu, darbs šajā iestādē turpinās bez pārtraukumiem. Skolas galvenā ēka jau ir gandrīz pabeigta – atlikuši vien nelieli iekšdarbi un fasādes dekoratīvā apdare no dambja puses.

Paredzams, ka Saules skolas telpas atbildīs visām mūsdienu mākslas izglītības nozares prasībām. Turklāt skolai būs sava ēdamzāle un fizisko nodarbību vieta. Katra telpa tiks speciāli sagatavota darbam un apmācībai dažādās programmās, neatkarīgi no tā, vai tā būs keramika, glezniecība, foto/video māksla vai citas jomas.

Šis projekts, kura realizācija bija iespējama, pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstam, būtiski bagātinās arī pilsētas arhitektūras vidi. Jaunu ēku ansamblis harmoniski iekļausies vietējā ēku kompleksā, bet dekoratīvie elementi, kuru uzstādīšana sāksies jau pavisam drīz, kļūs par brīnišķīgu sveicienu visiem, kas iebrauks vai izbrauks no pilsētas pa Daugavas ielu.

Saskaņā ar Saules skolas vadības plāniem, mācības jaunajās ēkās būs iespējamas līdz ar jaunā mācību gada sākumu -- no šī gada septembra. Šobrīd SIA “Lagron” celtniekiem jāveic svarīgs uzdevums – saglabājot tempu, jāpabeidz mazais korpuss Saules ielā 2, jo abas jaunceļamās ēkas nevar tikt nodotas atsevišķi ugunsdrošības prasību dēļ.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks modernizēts PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola”, nodrošinot mācību vides atbilstību tautsaimniecības nozaru attīstībai un uzlabojot profesionālās izglītības pieejamību.

Būvdarbi Saules skolā notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola izveidošana par Profesionālās izglītības kompetences centru (PIKC) un infrastruktūras modernizācijas II kārta”. Projekta kopējie izdevumi ir 4 928 793 eiro, tai skaitā attiecināmās izmaksas – 2 497 325 eiro.