„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils reģionālajā slimnīcā ieviesti pretepidēmijas pasākumi

Autora foto

Daugavpils reģionālajā slimnīcā no 10. marta ieviesti papildu gripas pretepidēmijas pasākumi, „Latgales Laiku” informēja ārstniecības iestādes administrācijā.

Pacientus atļauts apmeklēt tikai no pl. 16.00 līdz 19.00 (no pl. 8.00 līdz 16.00 pacientu apmeklēšana ir aizliegta).

Ierobežojumi ir ieviesti, lai samazinātu iespējas apmeklētājiem inficēt pacientus ar gripu. Minētais ierobežojums mazinās arī iespējas cilvēkiem inficēties ar koronavīrusu („Covid-19”) un citām infekcijas slimībām.

Ārstniecības iestādes vadība aicina iedzīvotājus pirms došanās uz slimnīcu apraudzīt pacientus, izvērtēt savu veselības stāvokli un atturēties no šīs vizītes sliktas pašsajūtas gadījumā.

Daugavpils domes vadības preses konferencē domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš informēja žurnālistus, ka, sakarā ar koronavīrusa izplatību, pirmdien notikušajā Civilās aizsardzības komisijas sēdē, pēc Daugavpils reģionālās slimnīcas piedāvājuma, pieņemts lēmums par karantīnas ieviešanu.

Pasākuma mērķis ir nodrošināt higiēnas normu ievērošanu slimnīcā, iedzīvotājiem apmeklējot ārstniecības iestādē slimniekus, lai slimnīca varētu sniegt nepieciešamo palīdzību cilvēkiem, kam tā nepieciešama, nepakļaujot briesmām citus cilvēkus un pacientus.

Operatīvie dienesti ir pauduši gatavību savstarpēji sadarboties gadījumos, kad ir aizdomas par koronavīrusu. Daugavpils, Daugavpils un Ilūkstes novada pašvaldības vadība ir vienojusies kopīgi vērsties Veselības ministrijā, lai panāktu plašāku informācijas sniegšanu un visa nepieciešamā nodrošināšanu Daugavpils reģionālās slimnīcas efektīvai darbībai.

Lai mazinātu inficēšanās riskus ar koronavīrusu, pilsētas skolās un bērnudārzos jau ir pieejami dezinfekcijas līdzekļi, kā arī tiek organizētas izglītojošas nodarbības.

Pašlaik koronavīruss turpina izplatīties visā pasaulē. Ar šo infekciju Latvijā inficējušies desmit, bet karantīnā atrodas vairāk nekā 200 cilvēki.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs G. Semjonovs atzina, ka ārstniecības iestāde ir gatava koronavīrusa epidēmijai. Slimnīca ir gatava pat tam gadījumam, ja būs pārpildīti Saurieši. Šajā gadījumā plānots reorganizēt veco dzelzceļnieku slimnīcu, pašreizējo Plaušu slimību un tuberkulozes centru, izveidojot tur pilnībā izolētu punktu, kur būtu koncentrēti pacienti, kas atzīti par infekcioziem.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumiem, sabiedriskās vietās regulāri jāveic mitrā uzkopšana ar dezinficējošiem līdzekļiem. Tas attiecas ne tikai uz dažādām iestādēm un veikaliem, bet arī uz sabiedrisko transportu. Īpaši uzmanīgiem jābūt tiem, kas atgriežas no koronovīrusa skartajām valstīm.

Galvenie profilakses pasākumi ir regulāra roku mazgāšana, mitro salvešu izmantošana, telpu vēdināšana un izvairīšanās no kontaktēšanās ar cilvēkiem ar respiratorām saslimšanām.

Koronavīrusi ir vīrusu grupa, kas atrasta gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Cilvēkiem koronavīrusu infekcijas tiek reģistrētas visu gadu, īpaši rudenī un ziemā. Tie var izraisīt gan vieglas elpceļu infekcijas, gan smagas saslimšanas ar nopietnām komplikācijām (pneimoniju, nieru mazspēju) un pat nāvi.