„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Daugavpilī ieviesti pasākumi pret koronavīrusa izplatību

Koronavīrusa (Covid-19) pandēmijas dēļ Latvijā līdz 14. aprīlim ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, Daugavpilī ir ieviesti stingri pasākumi pret koronavīrusa izplatību, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Piektdien, 13. martā, sasauktajā Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēdē Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš informēja pašvaldības iestāžu un struktūrvienību vadītājus par aktuālo situāciju saistībā ar saslimstību pilsētā un pasākumiem tās novēršanai.

Slimnīcā ir ieviesta stingra karantīna – ierobežota ieeja, atcelta pacientu plānveida pieņemšana un ambulatoro pakalpojumu sniegšana. Abiem slimnīcā karantīnā esošiem pacientiem, kam bija aizdomas par saslimšanu ar Covid-19, analīzes uzrādījušas negatīvus koronavīrusa testu rezultātus.

Lai mazinātu risku inficēties ar Covid-19, iedzīvotāji ir aicināti iespēju robežās īstenot sociālās pašizolācijas pasākumus, bez vajadzības neatstāt savus mājokļus un nepiedalīties masu pasākumos.

Patlaban Daugavpilī ir slēgtas visas skolas, sporta pulciņi, vairums sabiedrisko iestāžu un atcelti kultūras pasākumi. Tiek izskatītas attālinātās apmācības iespējas un individualizēta sagatavošana eksāmeniem. Bērnudārzu apmeklējums iespējams tikai, ja vecāki var apliecināt, ka pēdējā laikā nav apmeklētas koronavīrusa skartās teritorijas un nav iespējams nodrošināt bērna pieskatīšanu mājās.

Tāpat ir aizliegti visi organizētie publiskie pasākumi, bet neorganizētas pulcēšanās ir atļautas maksimāli 50 cilvēku apmērā. Visiem pasākumiem ir jānoslēdzas līdz plkst. 23.00 vakarā. Izmaiņas skars arī valsts centralizēto eksāmenu norisi - tie tiks pārcelti uz maiju.

Latvija uz laiku pārtrauks starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām. Starptautiskā pasažieru kustība tiks slēgta no šodienas, 17. marta. Tie Latvijas valstspiederīgie, kuri patlaban ir ārvalstīs, varēs atgriezties mājās.

A. Elksniņš ir aicinājis iedzīvotājus nopietni uztvert koronavīrusa profilakses pasākumus. Domes struktūrvienībām, īpaši uzņēmumam „Daugavpils satiksmei”, ir uzdots veikt rūpīgu darba vietu un transporta uzkopšanu ar dezinficējošiem līdzekļiem. Tajā pat laikā ir izvirzīts primārs uzdevums nodrošināt visu saimniecības un medicīnas pakalpojumu nepārtrauktu sniegšanu.

Domes priekšsēdētājs aicināja iedzīvotājus objektīvi novērtēt savu veselības stāvokli un nepārslogot medicīnas nozares darbiniekus. Īpaši piesardzīgiem jābūt, kontaktējoties ar vecāka gadagājuma cilvēkiem, jo viņi ir visvairāk pakļauti kronavīrusa radītām briesmām.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests aicina iedzīvotājus nezvanīt uz 113, lai uzdotu vispārīgus jautājumus par koronavīrusu, jo tas traucē saņemt palīdzību tiem cilvēkiem, kuru veselība patiešām ir apdraudēta. Ar jautājumiem var vērsties Slimību profilakses un kontroles centrā, zvanot pa tālr. 67387661, vai vietnē  spkc.gov.lv.