„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.2 °C
skaidrs laiks

Līvānos uzstādītas viedās pilsētvides tehnoloģijas

Marta sākumā Līvānos notikusi pāreja uz jauno viedo pilsētas apgaismojuma vadības sistēmu. Tā turpmāk regulēs laternu gaismas intensitāti un fiksēs gaisa piesārņojumu. Ir uzstādītas modernas tehnoloģijas, kas ļaus ietaupīt ievērojamu daudzumu elektroenerģijas, kā arī visu vadīt attālināti un maksimāli efektīvi. Par projekta īstenošanas gaitu un tā mērķiem vairāk pastāstīja Līvānu novada domes būvinženieris Ainārs Skromāns.

Kopā projekta ietvaros ir uzstādīti 243 jauni LED gaismekļi, kā arī viens gaisa piesārņojuma mērījumu sensors. 182 gaismekļu jauda ir 37 W, bet 61 gaismeklis ir ar 79 W jaudu. Dažādas jaudas gaismekļi izvēlēti atbilstoši projektā paredzētajai ielu klasei un to apgaismojuma līmeņa nepieciešamībai (kā kritēriji noteikti, piemēram, ielu platums, noslogotība u.tml. raksturlielumi). 37 W gaismekļi paredzēti galvenokārt iekšpagalmu un mazāk noslogoto ielu apgaismošanai, 79 W spuldzes ir uzstādītas uz lielākas noslodzes ielām.

Vairāk lasiet 24. marta numurā!