„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.8 °C
apmācies

Kaķu terapija garastāvokļa uzlabošanai

„Šajā sarežģītajā laikā mēs, pagaidām gan tikai testa režīmā, piedāvājam pilsētniekiem kaķu terapiju garastāvokļa uzlabošanai, strādājam tikai brīvdienās un pēc iepriekšēja pieraksta, taču ceram, ka jau aprīlī varēsim sākt darboties pilnvērtīgi,” šādi mūsu sarunu iesāka Daugavpilī nesen atvērtās kaķu kafejnīcas „Kotoffski” īpašniece Anita Ozoliņa.

Ideja atvesta no ārzemēm

Pašos pirmsākumos šādas iestādes darbojās Āzijā, pakāpeniski iegūstot popularitāti visā pasaulē. Ceļojumos Anita apmeklēja kaķu kafejnīcas dažādās valstīs, un aptuveni četrus gadus domāja par to, kā šādu projektu īstenot Daugavpilī. Ar šo ideju viņa piedalījās pašvaldības grantu konkursā „Impulss”, uzvarēja tajā un saņēma iesākumam nepieciešamo finansiālo atbalstu.

Ekokafejnīca ar ģimenes stāsta „piesitienu”

„Kotoffski” koncepcija nedaudz atšķiras no lielākās daļas tamlīdzīgu kafejnīcu – tās darbības mērķis nav atrast kaķiem jaunus saimniekus, bet gan nodrošināt murrātājiem laimīgu dzīvi. Lai kafejnīcā būtu mājīga gaisotne, daudzas interjera detaļas glabā Anitas ģimenes vēsturi. Koka kāpnes ir no vecmāmiņas mājām, loga rāmji – no verandas, telpu papildina arī senu skaņuplašu kolekcija.

„Savu iestādi mēs pozicionējam kā ekokafejnīcu, jo lielākā daļa interjera elementu ir izgatavota no pārstrādātiem un dabas materiāliem. Īstenojot šo projektu, mēs vēlējāmies nevis vienkārši radīt vidi atpūtai, bet arī radīt mājas bezsaimnieka kaķiem.” Mīluļu ērtībai un komfortam kafejnīcā jāievēro īpaši uzvedības noteikumi – šeit aizliegts modināt guļošus kaķus, barot tos ar pasūtīto ēdienu, ņemt rokās, ja minči paši to nevēlas, taču apmeklētāji drīkst viņus glaudīt, rotaļāties ar dzīvniekiem.”

Vairāk lasiet 27. marta numurā!