„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

“Dīvānu skolotājs” Aleksejs Mackevičs

Pēc ārkārtas situācijas izsludināšanas saistībā ar „Covid-19” izplatību Izglītības un zinātnes ministrija pieņēma lēmumu par attālināta mācību procesa organizēšanu izglītības iestādēs visā Latvijā. Par to, kā aizritējusi pirmā mācību nedēļa pēc skolēnu pavasara brīvlaika un kā tiek nodrošināts mācību process, pastāstīja Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs.

Biķernieku pamatskolā Aleksejs Mackevičs strādā jau 8 gadus. Viņš ir gan direktors, gan sociālo zinību skolotājs. Stāstot, kāpēc izvēlējies skolotāja profesiju, Aleksejs atklāj: “Visa mana ģimene ir saistīta ar izglītību. Visi man zināmie senči vismaz piecās paaudzēs bija pedagogi. Tāpēc man nemaz nebija citas izvēles, kā iet šo ceļu. Es par to esmu ļoti priecīgs, jo šis darbs man ļoti patīk.” Paralēli darbam skolā Aleksejs Mackevičs ir arī Daugavpils novada domes deputāts, divu dēlu tēvs un sabiedriski aktīvs cilvēks.

...

Lai operatīvi apkopotu tiešsaistes mācību materiālus un platformas, Aleksejs izveidoja grupu “Dīvānu skolotājs” sociālajā interneta vietnē Facebook.com. “Grupas mērķis ir viens – apkopot materiālus un palīdzēt skolotājiem, skolēniem un vecākiem sagatavoties attālinātajam mācību procesam,” stāsta A. Mackevičs, “tagad grupā ir vairāk nekā 3700 dalībnieki. Materiālu klāsts tiek papildināts gandrīz katru stundu. Mēs aktualizējām dažādus jautājumus, piemēram, par brīvpusdienām, par nepieciešamajām izmaiņām normatīvajos aktos -- kā fiksēt bērnu apmeklējumu, skolotāju darba stundas.” „Facebook” grupā “Dīvānu skolotājs” pedagogi, vecāki un interesenti dalās ar aktuālu informāciju, mācību materiāliem, vērtīgiem padomiem un idejām aizraujošākam mācību procesam.

Vairāk lasiet 31. marta numurā!