„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

Daugavpilī sagaida Lieldienas

Tuvojoties Lieldienām, ar pilsētas mākslinieku un atbildīgo dienestu darbinieku gādību, spītējot koronavīrusa izplatībai, Daugavpils ir ietērpta svētku rotā.

Vienības laukuma kokos var apskatīt krāsainus putnu būrīšus un gājputnus, kas liecina par pavasara atnākšanu. Pie laternām Rīgas ielā, uz Vienības tilta, 18. novembra ielā, arī pilsētas mikrorajonos plīvo krāsaini karogi. Savukārt iepriekšējos gados veidotos raibos olu dekorus var apskatīt, pastaigājoties pa Rīgas ielu no Stacijas ielas līdz Vienības laukumam, skvērā pie 18. novembra un Valkas ielas krustojuma, kā arī pilsētas mikrorajonos.

Par Daugavpils Lieldienu noformējuma centrālo elementu šogad kļuvusi no dabas materiāliem veidotā lielā pītā ola un ligzda Vienības laukumā. Noformējuma autori ir kalēja Edgara un grafiķes Oksanas Vronsku ģimene kopā ar mākslinieci Sandru Poplavsku-Rimicāni.

Lieldienu rotājumi Daugavpilī būs aplūkojami un svētku sajūtu sniegs līdz 20. aprīlim.