„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Dziesmu čempionāts internetā

Foto: Anita Lipska

Daugavpils novada Kultūras centrs „Vārpa” 15. aprīlī rīkoja pirmo dziesmu čempionātu, kurā piedalījās novada jauktais koris „Latgale” un dziedātājs Juris Ostrovskis, pazīstams kā grupas „Patrioti.lg” un citu muzikālu projektu dalībnieks. Protams, kā jau tam šobrīd jābūt, pasākums norisinājās attālināti. Visi dalībnieki pieslēdzās Kultūras centra „Vārpa” profilam sociālajā tīklā „Facebook”, turklāt katrs atradās savā mājā vai dzīvoklī, vēroja vai piedalījās čempionātā.

Tika „izveidotas” divas komandas – vienā bija pašreizējie vai bijušie kora dalībnieki un viņu atbalstītāji, otrā – Juris Ostrovskis ar sava talanta cienītājiem.

Tiešraides pasākumu vadīja Daugavpils novada Kultūras centra „Vārpa” kultūras menedžere Anita Lipska, viņai palīdzēja noslēpumainā Baltā dāma. Kā noritēja pasākums? Anita nolasīja vairākus teikumus par Daugavpils novadu un katru pagastu pēc kārtas, pēc tam piedāvāja visiem – gan skatītājiem, gan komandu dalībniekiem piezvanīt uz norādīto tālruni un nodziedāt rindas no jebkuras dziesmas, kurā ir kāds vārds no teikumiem, kuri bija nolasīti latviešu, latgaliešu vai krievu valodā. Interese bija tik liela, ka stacionārais telefons „pārkarsa”, tāpēc nācās likt lietā mobilo telefonu, taču arī tas periodiski „uzkārās” un bija jāpārstartē. Zvanīja no visurienes, piemēram, ļoti daudz zvanu bija no Kārsavas. Dalībnieki rakstīja komentāros, ka nav varējuši sazvanīt un piedāvāja savus dziesmu variantus, taču tas jau bija ārpus konkursa. Laiks paskrēja nemanot, lai gan tiešraide ilga pusotru stundu.

Šajā čempionātā, neskatoties uz Jura Ostrovska un viņa atbalstītāju pūlēm, ar rezultātu 33—21 uzvarēja koris „Latgale”.

Anita Lipska pastāstīja, ka šī pasākuma ideju viņa pirms nedēļas „noskatīja” Oskara Bērziņa vadītajā Riebiņu novada Kultūras centrā, kur viņš kopā ar savām palīdzēm vadīja tiešraidi gandrīz divas stundas. Jāatzīmē, ka tieši viņi pirmie organizēja šādu tiešraidi, tajā bija arī daudz Daugavpils un novada skatītāju, un pasākuma vadītājs piedāvāja visiem interesentiem atbalstīt Riebiņu novada Kultūras centra darbinieku iniciatīvu. „Es arī skatījos šo tiešraidi, jo vēlējos uzzināt, kā šajā laikā strādā kolēģi. Lai gan pasākumus klātienē rīkot aizliegts, izrādās, ka ir alternatīvas. Radās vēlēšanās likt lietā „Facebook” un arī pašiem organizēt kaut ko tamlīdzīgu, tiesa, pilnībā mainot pasākuma formātu un ideju. Mūsu eksperimentā iesaistījām jaukto kori „Latgale” un dziedātāju Juri Ostrovski,” pastāstīja Anita.

Vienlaicīgi Latgales plānošanas reģions savā „Facebook” profilā izsludināja konkursu starp Riebiņu novada Kultūras centru un Daugavpils novada Kultūras centru „Vārpa”, aicinot skatītājus novērtēt šo centru pasākumus, sūtot savus komentārus. Tas tika paziņots dziesmu čempionāta sākumā. Tādējādi interesentiem vēl ir iespēja noskatīties pasākumus ierakstā un nobalsot par to, kurš no tiem vairāk iepaticies.

Vairāk lasiet 21. aprīļa numurā!