„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+4.2 °C
nedaudz mākoņains

“Park Hotel Latgola” nesaņem solīto atbalstu un atlaiž darbiniekus

Foto: Ivars Soikāns

Lielākā Daugavpils viesnīca “Park Hotel Latgola” atzīta par neatbilstošu koronavīrusa „Covid-19” izplatības apkarošanas pasākumu izraisītās dīkstāves pabalsta saņēmēju kritērijiem un nav saņēmusi valsts solīto atbalstu, kā rezultātā bijusi spiesta atlaist vairāk nekā 50 darbiniekus.

Viesnīcas vadītāja Jana Kezika sociālajos tīklos, emocionāli komentējot notikušo, atzinusi, ka līdz šim ir mēģinājusi attaisnot dažādus valdības lēmumus pat tad, ja vairums apkārtējo tos kritizējuši un mēģinājuši ieskaidrot, ka mūsu valdība nekad nedomās par iedzīvotājiem un paļauties var tikai uz sevi. Bet nu viņa ir zaudējusi ticību un pievienojusies vienaldzīgo pulkam. “Šodien ir tā diena, kad man publiski jāpasaka, ka man nebija taisnība. Kaktuss – tas ir dzīvē smagi vīlies un nekam vairs neticošs gurķis... Dažu dienu laikā arī es kļuvu par tādu,” norādījusi J. Kezika.

Viesnīcas vadītāja atzinusi, ka tagad ir kopā ar vairākumu un gatava “mest akmeņus ierēdņu virzienā”. “Valsts tiešām negrib atbalstīt vietējos uzņēmējus, kas ir nacionālā biznesa kapitāla dalībnieki, uzņēmējus, kuri ar saviem nomaksātajiem nodokļiem nodrošina valsts ierēdņu algas, un neaizsargā vienkāršos iedzīvotājus -- darbiniekus, bet dod viņiem tikai viltus cerības,” uzsvērusi J. Kezika.
Neizpratni par to, kam tad tiks piešķirti valdības solītie miljardi uzņēmēju atbalstam, paudusi arī bijusī “Park Hotel Latgola” vadītāja Ruta Priede. Viņa norādījusi, ka uzņēmumam nav bijis nodokļu parādu uz šī gada marta sākumu. Bet kā iemesls atteikumam ir minēts trīs gadus sena audita rezultātā uzliktais sods, kas jau ir ticis nomaksāts.

“Tik grūti ir izveidot komandu, kura saliedēti strādā ikdienā un piekrīt arī nestandarta pasākumiem. Bet viens Valsts ieņēmumu dienesta lēmums, un viss -- ejam katrs savu ceļu. Ko lai dara jaunie censoņi, kuri vēl nepaspēja nostrādāt pirmo gadu, lai varētu saņemt bezdarbnieka pabalstu? Ko lai dara mūsu strādājošie seniori, kuri nevar nomaksāt pat komunālos pakalpojumus no savām pensijām? Nav jau arī variantu un frāze -- atradīs citu darba vietu -- šajos apstākļos ir nevietā,” neslēpj sašutumu R. Priede.

 

Vairāk lasiet 24. aprīļa numurā!