„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Pavasara vēstneses pilsētā – strūklakas

Foto: Ivars Soikāns

Maijs ienāk Daugavpilī reizē ar krāšņām puķēm un vēsajām strūklaku šaltīm. Tāpat kā iepriekšējos gados, pirms 1. maija sākusi darboties pilsētas galvenā strūklaka Dubrovina parkā. Šogad daugavpiliešus un pilsētas viesus, kuri, cerams, drīzumā sāks ierasties, kad tiks mīkstināti ar koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi, priecēs četras strūklakas.

Kā avīzei „Latgales Laiks” pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldē (KSP), šogad pilsētā darbosies strūklaka Dubrovina parkā, A. Pumpura skvērā – „Meitene ar ziedu”, strūklaka pie Daugavpils Universitātes vecā korpusa un kaskāde Rīgas ielā. Turklāt diennakts tumšajā laikā tiks izgaismota Dubrovina parka strūklaka. Strūklaku darbības nodrošināšanai nepieciešamie līdzekļi ir iekļauti pilsētas budžetā.

Savukārt Esplanādes ūdenstilpes strūklaka ir darbojusies vairākus gadus un tagad tai nepieciešams remonts. Pašlaik speciālisti apseko tās mehānismu un vērtē, cik nopietni remontdarbi būs jāveic. Visas pārējās Daugavpils strūklakas ir labi pārziemojušas, nevienai no tām nav nekādu nopietnu bojājumu. Pirms to ieslēgšanas tiks veikti sīki remontdarbi un regulēšana, iztīrītas strūklaku vāzes un uzstādīti sūkņi.

Sezonas laikā papildu tiks tīrīta Dubrovina parka strūklakas vāze, jo pēc koku un dekoratīvo krūmu ziedēšanas tā tiek piesārņota. Tādējādi tā tiek tīrīta divreiz sezonā, informēja KSP. Atgādinām, ka pilsētas vadība pagājušajā gadā runāja par jaunas strūklakas ierīkošanu Lielajā Stropu ezerā, taču pagaidām šis jautājums ir atklāts.

Jāpiebilst, ka jau aprīļa beigās KSP sagatavoja jaunajai sezonai Lielā Stropu ezera pontonu – attīrīja betonu no ūdensaugiem u. tml., lai pilsētnieki, kuri līdz ar siltā laika iestāšanos steidzas doties pastaigā dabā, varētu izmantot pontonu un vērot skaistās ainavas, protams, ievērojot ārkārtas situācijā noteiktos ierobežojumus.