„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Latgales žurnālistes citā rakursā

Iespējams, žurnālists ir viena no aizraujošākajām profesijām, kuras pārstāvjiem ir iespēja būt notikumu epicentrā, atspoguļot jau zināmo un atklāt nezināmo. Savu ikdienu žurnālista profesijā izbauda arī dažādu Latgales mediju pārstāves Renāte Lazdiņa, Vineta Vilcāne un Larisa Kirilova.

Renāte Lazdiņa ir „Latvijas Radio” Latgales multimediju studijas vadītāja, ar bagātu pieredzi žurnālistikā. “Viens no iedvesmas avotiem apgūt žurnālistes profesiju bija Imants Mikučs, kurš nu jau devies aizsaulē,” stāsta Renāte, “viņš strādāja avīzē “Rēzeknes Vēstis” un parādīja žurnālista profesijas daudzšķautņainību.” Savas profesionālās karjeras sākumā, dzīvojot galvaspilsētā, Renāte kā ārštata žurnāliste strādāja dažādos laikrakstos un žurnālos.

Pēc atgriešanās Rēzeknē Renāte ar domubiedriem izveidoja avīzi “Lietišķā Latgale”. “Nedaudz vēlāk man bija izveidojusies sadarbība ar “Latgales Radio”, kas man parādīja citas perspektīvas žurnālistikā,” atceras Renāte, “es veidoju raidījumu par Eiropas Savienības aktualitātēm saistībā ar Latviju. Vēlāk nāca jauni projekti, kas deva iespēju atklāt reģiona vietas un cilvēkus. Bet līdz ar „Latvijas Radio” paplašināšanos, radās jauna iespēja strādāt plašākai auditorijai, atrodoties reģionā.”

„Latvijas Radio” Latgales multimediju studija, kas atrodas Rēzeknē, jau 4 gadus veido saturu par Latgales reģiona aktualitātēm, notikumiem un personībām. “Man ļoti patīk šis darbs,” atzīst Renāte, “mums ir iespēja atklāt un parādīt cilvēkus mazos ciemos, parādīt viņu darbu, ikdienu un viņu pienesumu Latgalei un Latvijai! Nenoliedzama problēma Latgalē ir depopulācija, tomēr ar saviem stāstiem gan mēs, gan reģionālie laikraksti varam parādīt, kādas iespējas ir reģionā un ka nav jābaidās tās izmantot.”

Vairāk lasiet 12. maija numurā!