„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

„Sajūtu dārzā” iestādīti jauni augi

Foto no L. Borskas arhīva

Šīs nedēļas sākumā uzsniga sniegs un bija vērojams dīvains vai, drīzāk, maija vidum negaidīts skats, -- visa apkārtne bija kļuvusi balta.

Taču pirmdien Daugavpilī, neredzīgo biedrības „Sajūtu dārzā”, par kuru mūsu lasītājiem ir stāstīts daudzajās publikācijās, tika iestādītas sešas lodveida dekoratīvās tūjas, kuras dārzam uzdāvināja pirmās grupas invalīde Marija Šablinska. Savukārt gar žogu starp dārzu un rūpnīcas teritoriju, iestādīti 12 smiltsērkšķu krūmi, bet Mātes dienā dārza augu kolekciju papildināja plūmju kociņi, avenes, ērkšķogu krūmi un košas pavasara puķes. Šajā pasākumā piedalījās arī Krievu kultūras centrs (KKC) – tā vadītājas vietnieks Jurijs Jermakovs iestādīja dārzā ‘Auksis’ šķirnes ābeli. J. Jermakovs pastāstīja „Latgales Laikam”: „Mēs jau sen sadarbojamies ar Neredzīgo biedrības ciema sabiedrisko organizāciju – mūsu kolektīvi ir uzstājušies dažādos biedrības pasākumos, mūsu darbiniece Tatjana Kopina rīkoja savu autorleļļu izstādi un suvenīrleļļu izgatavošanas meistarklasi ciema iedzīvotājiem. Un tagad mēs esam iestādījuši savu koku „Sajūtu dārzā”. Šī dāvana tika sarūpēta sadarbībā ar ilggadēju Krievu nama draugu, Daugavpils novada zemnieku saimniecības „Sēlija” īpašnieku Albertu Mendriķi, kurš uzdāvināja šķirnes ‘Tīna’ ābeli. KKC vadītāja Nataļja Kožanova to iestādīja veterānu dārzā centra pagalmā, godinot bijušās vadītājas Geroidas Bogdanovas piemiņu dienā, kad viņai apritētu 86 gadi.”

 

Vairāk lasiet 15. maija numurā!