„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+7.4 °C
skaidrs laiks

Jauniešu vasaras nodarbinātību cer īstenot arī šovasar

Foto: Ivars Soikāns

15. maijā Daugavpili apmeklēja labklājības ministre Ramona Petraviča, lai iepazītos ar situāciju Daugavpilī ārkārtas stāvokļa laikā. Ministre apmeklēja Zobārstniecības poliklīniku, Ģimenes atbalsta centru un grupu dzīvokļus Šaurajā ielā 26, kā arī tikās ar Daugavpils domes vadību un runāja par jauniešu vasaras nodarbinātības programmas realizācijas iespējām šovasar.

Pēc Ģimenes atbalsta centra un grupu dzīvokļu apmeklējuma Šaurajā ielā 26 preses konferencē ministre atzina, ka viņu interesējot jautājumi, kādu palīdzību cilvēki pašlaik lūdz, cik daudziem tā ir nepieciešama, vai pieaug trūcīgo un maznodrošināto personu skaits, kā Daugavpilī sokas ar deinstitucionalizācijas procesu un vai šogad būs iespēja nodrošināt skolēnu nodarbinātību.

“Patlaban ir svarīgi ne tikai saglabāt darba vietas, bet arī panākt lai neviens nepaliktu bez iztikas līdzekļiem, arī tie, kas strādājuši niecīgas nodokļu nomaksas režīmā un palikuši sociāli neaizsargāti,” uzsvēra R. Petraviča.

Runājot par pusceļa mājas klientiem, ministre atzina, ka ir nepieciešams vēl viens solis, kas palīdzētu viņiem iemācīties apieties ar finanšu līdzekļiem un iemācīties gatavot ēst. “Šajā situācijā ir jāizvērtē katrs solis, lai klients būtu spējīgs patstāvīgi dzīvot un viņam nebūtu jāatgriežas atpakaļ institūcijā,” teica R. Petraviča.

 

 

Vairāk lasiet 19. maija numurā!