„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

Gaisa pārvads beidzot nodots ekspluatācijā

Foto: Ivars Soikāns

Nedēļas sākumā ar Būvniecības valsts kontroles biroja lēmumu ekspluatācijā tika nodots pērn Daugavpilī, Smilšu ielā, izbūvētais gaisa pārvads, bet otrdien pl. 10.00 tas tika atvērts satiksmei.

Daugavpils domes vadības preses konferencē domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš žurnālistiem atzina, ka, lai arī gaisa pārvads Smilšu un Kauņas ielas krustojumu ir savienojis ar Piena kombināta mikrorajonu, tā būvniecības galvenais mērķis -- atslogot 18. novembra ielu -- pagaidām nav sasniegts. Bez savienojuma ar Stacijas ielu šis objekts, pēc domes priekšsēdētāja domām, nespēs būtiski atslogot pilsētas galveno transporta artēriju.

“Projekta otrās daļas realizācijai ir nepieciešama projekta dokumentācija. Šim mērķim jāveic iepirkums. Izdošu rīkojumu Komunālās saimniecības pārvaldei sākt iepirkuma procedūru, lai noteiktu projektētāju, kurš varētu sākt īstenot projekta otro daļu,” teica A. Elksniņš.

Patlaban pašvaldība ir gatava virzīties tālāk šī jautājuma risināšanā. Taču, lai transporta mezgla attīstība varētu turpināties, ir nepieciešams, lai pie varas esošās partijas pildītu savus solījumus un piešķirtu šīm vajadzībām finansējumu. Labvēlīgas apstākļu sakritības gadījumā transporta mezgla otrā kārta – savienojuma izbūve ar Stacijas ielu, varētu tikt realizēta ne atrāk kā triju gadu laikā, norādīja domes priekšsēdētājs.

Gandarījumu par to, ka vēl pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados plānotais projekts beidzot daļēji ir realizēts, pauda arī Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lāčplēsis. Viņš uzskata, ka tagad, kad pārvads nodots ekspluatācijā, par šī objekta nepieciešamību vairs nebūs nejādu jautājumu.

“Patlaban turpinās darbs, lai rastu iespēju saņemt finansējumu minētā projekta turpināšanai. Tiek strādāts ar ministrijām un valdību, un ir pārliecība, ka nākamajā plānošanas periodā būs pieejams finansējums būvdarbu turpinājumam. Patlaban ir svarīgi sākt tehniskā projekta izstrādi un gatavoties turpmākajiem soļiem,” teica J. Lāčplēsis.

Gaisa pārvada būvniecības kopējās izmaksas ir 13 miljoni eiro, tostarp ES finansējums -- 7,65 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija un publiskais finansējums -- nedaudz vairāk kā divi miljoni eiro un pašvaldības finansējums -- 3,3 miljoni eiro.