„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.2 °C
apmācies

Šmakovkas muzejs veidos gastronomiskā tūrisma maršrutu

Daugavpils domes sēdē pašvaldības deputāti atbalstījuši Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras projektu par gastronomiskā tūrisma maršruta “Latgales šmakovkas ceļš” izveidi.

Projekta un ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” vadītājs Viktors Andruškevičs pastāstīja, ka gastronomiskā tūrisma maršrutā pa Latgali plānots apvienot septiņus ar šmakovkas tēmu saistītus Latgales tūrisma objektus un mājražotājus. Projekta ietvaros tiks izveidota arī fotoizstāde, kas būs apskatāma Šmakovkas muzejā. Gastronomiskais maršruts tiks publicēts Šmakovkas muzeja un visitdaugavpils.lv tūrisma vietnē un sociālajos tīklos. Savukārt  Šmakovkas muzejā ar jauno maršrutu apmeklētāji varēs iepazīties sienas kartē, kas papildinās muzeja ekspozīciju.   

Projekta mērķis ir rosināt vietējo iedzīvotāju un tūristu interesi par šmakovku kā Latgales nemateriālā kultūrvēsturiskā mantojuma un gastronomiskā tūrisma komponenti, lai veicinātu Latgales kulinārā mantojuma un ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” atpazīstamību.

Projekta autori uzskata, ka tūrisma maršruts veicinās Daugavpils, Latgales un citu Latvijas reģionu iedzīvotāju, kā arī tūristu izpratni par Latgales reģiona savdabīgo kultūrvidi, vēsturi, tradīcijām, kulināro mantojumu un nemateriālo kultūras mantojumu. Tas arī ļaus izprast šmakovkas nozīmi reģiona kulinārā mantojuma kontekstā, sniegs pilnīgāku ieskatu par gastronomiskā tūrisma iespējām Latgales reģionā, popularizējot Daugavpili un Latgali kā tūristiem pievilcīgu galamērķi.

Projektu “Gastronomiskais tūrisma maršruts “Latgales šmakovkas ceļš””  Šmakovkas muzejs īsteno, pateicoties AS “Latvijas valsts meži” un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītās „Latgales kultūras programmas 2020” piešķirtajam finansējumam. Projekta kopējās izmaksas ir 1200 eiro.