„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

DRS atsāk plānveida operācijas

Daugavpils reģionālā slimnīca (DRS) šonedēļ atsāk plānveida operācijas, preses konferencē paziņoja ārstniecības iestādes vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Būs pieejami arī datortomogrāfijas, magnētiskas rezonanses, elektromiogrāfijas un encefalogrāfijas izmeklējumi, invazīvās kardioloģijas pakalpojumi, kā arī ģimenes dzemdības.

Plānveida pakalpojumu sniegšanu DRS atjaunos pakāpeniski, jo jāsadala akūto un plānveida pacientu plūsma.

Operācijas tiks veiktas tikai tiem pacientiem, kam būs negatīvas “Covid-19” analīzes, kuras veiktas ne agrāk kā pirms 48 stundām. Lai nezaudētu pirmdienas kā operāciju dienas, pacientiem, kam operācija nozīmēta pirmdien, būs iespēja sestdien no pl. 8 līdz 15 uzņemšanas nodaļā, uzrādot ārsta nosūtījumu uz operāciju, bez maksas veikt “Covid-19” testu.

Pacienti, kas nebūs paspējoši veikt testus, varēs to izdarīt arī operācijas dienā no pl. 7.30 līdz 8.30, bet līdz rezultātu saņemšanai viņiem nāksies uzturēties observācijas jeb novērošanas palātās.

Minētie atvieglojumi gan neattieksies uz Plaušu veselības un tuberkulozes centra darbību.

Tēviem, kas vēlēsies piedalīties ģimenes dzemdībās, būs jārēķinās, ka viņiem “Covid-19” tests būs jāveic par maksu.

Apmeklēt pacientus slimnīcā nevarēs, izņēmums būs tikai smagi slimie pacienti, no kuriem tuvinieki gribēs atvadīties, taču arī šie apmeklējumi būs jāsaskaņo ar slimnīcas vadību.

Ja viss noritēs raiti, pēc 9. jūnija slimnīca tiks atvērta pilnībā, norādīja slimnīcas vadītājs.