„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+3.7 °C
skaidrs laiks

Līvāni aicina uz Latgalē pirmo auto koncertu “MUMS PAVEIKSIES!”

Lai gan vīrusa radītā krīze atstājusi savas pēdas mūsu ikdienas dzīvē, ko jutīsim vēl ilgi, pamazām ierobežojumi tiek mīkstināti. Citādi nevar, jo dzīvē jāspēj atrast un vairot gaišas un patīkamas emocijas. Tāpēc sestdien, 6. jūnijā, pl. 20.30 Līvānos ar lielisku populāru dziedātāju plejādi optimistiskā garā skatītāji tiek aicināti baudīt Latgalē pirmo auto koncertu. Skatītāji koncertu skatīsies, neizkāpjot no savas automašīnas, Līvānu pilsētas pussalā.

KONCERTS IEZĪMĒS NĀKOTNES KULTŪRVIETAS TAPŠANU LĪVĀNOS

Līvāni ar pirmo autokoncertu Latgalē iezīmēs jaunas kultūrvietas – Līvānu Saulrieta pussalas – tapšanu, kuras apjomīgais labiekārtošanas projekts sākās šajā pavasarī un ko plānots pabeigt tuvāko 5 gadu laikā – līdz Līvānu simtgadei.

Latvijas labākie mākslinieki Jānis Stībelis, Normunds Pauniņš, Antra Stafecka, Atis Ieviņš, Aija Vītoliņa un citi priecēs skatītājus īpaši šim koncertam radītā optimistisku un enerģisku dziesmu programmā. Koncertā izskanēs klausītāju iemīļotās Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Ulda Marhilēviča un citu komponistu dziesmas, būs izcils pavadošais sastāvs: Mārcis Auziņš, Juris Kristons, Modris Laizāns, Ivars Kalniņš. Par labu garastāvokli parūpēsies populārais TV raidījumu un šī koncerta vadītājs Valters Krauze!

“Līvāni šobrīd ir viens no jaudīgākajiem Latgales attīstības centriem gan ražošanas, gan kultūras jomā. Tāpēc, sagaidot Līvānu pilsētas tiesību piešķiršanas gadadienu jūnijā, esam parūpējušies par Latgalē vēl nebijušu kultūras pasākumu – koncertu, kas skatāms un klausāms no vieglajām automašīnām. Šādu koncertu rīkošana šobrīd ir akceptēta ar attiecīgu LR Kultūras ministrijas regulējumu, tā kā būsim viena no pirmajām pilsētām Latvijā, kas to realizēs. Domāju, ka ir īstais laiks, ievērojot valdības noteiktos piesardzības pasākumus, pamazām iziet no mājām un vairāk apceļot dzimto Latviju, tāpēc aicinu ciemos uz Līvāniem,” saka Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

JĀRĒĶINĀS AR DROŠĪBAS NOSACĪJUMIEM

Koncerta norises vieta būs netālu no Latgales Mākslas un amatniecības centra Domes ielā 1. Tuvojoties norises vietai, koncerta viesi tiek aicināti sekot pilsētā izvietotajām norādēm un uzklausīt autostāvvietas darbinieku norādījumus. Koncerts ilgs stundu un 20 minūtes. Iebraukšana teritorijā būs atļauta no pl. 19.30, koncerta sākums paredzēts pl. 20.30. Klātbūtnes efektu tam, kas notiek uz skatuves, ikvienam skatītājam nodrošinās ar lielizmēra LED videoekrāna palīdzību. Skaņu koncerta organizatori nodrošinās katrā automašīnā individuāli ar īpašu tehnisku risinājumu – iebraucot koncerta teritorijā, katram apmeklētājam tiks izsniegta piekļuves informācija un drošības noteikumi.

Pie iebraukšanas teritorijā būs jāuzrāda biļetes jeb iebraukšanas kartes. Tās varēs iegādāties Biļešu paradīzes kasēs internetā un Līvānu Kultūras centra kasē. Skatītājiem ērti ir tas, ka biļete nav jāpērk katram skatītājam, bet gan viena automašīnai. Taču jāņem vērā, ka auto vietu skaits koncerta norises vietā ir ierobežots. Biļete drukātā formātā jāuzrāda, iebraucot teritorijā.

Automašīnas pasākuma vietā novietojamas marķētajās vietās rindas kārtībā, tomēr, ņemot vērā to lielumu, rindas kārtība var tikt mainīta, lielākās automašīnas pārvietojot uz aizmugurējām rindām. Tādēļ svarīgi ievērot stāvlaukuma darbinieku norādījumus.

Drošības apsvērumu dēļ no automašīnām izkāpt nedrīkstēs, vienā automašīnā drīkstēs atrasties tikai vienas mājsaimniecības pārstāvji, līdzi jābūt personu apliecinošiem dokumentiem. Jāatceras, ka nekādi citi transporta līdzekļi (velosipēdi, motocikli, autobusi, kravas automašīnas, vieglie transportlīdzekļi ar vaļēju virsbūvi u.c.) koncerta teritorijā netiks ielaisti. Tāpat pasākuma apmeklēšana būs liegta kājāmgājējiem.

Koncerta teritorijā netiks izvietotas kafejnīcas, savukārt labierīcību apmeklēšanai pasākuma rīkotājs nodrošinās apmeklētāju plūsmas plānošanu un kontroli. Visi uzbūves un tehniskā nodrošinājuma darbi tiks veikti ar maksimālu piesardzību, ievērojot drošības noteikumus, un tos veiks minimāls darbinieku skaits. Kārtību koncerta vietā nodrošinās apsardzes uzņēmums un policija. Koncertu organizē Līvānu novada pašvaldība, Līvānu novada Kultūras centrs un firma “Forte Production”.

 

Komentāri

08.06.2020 09:50
Māksla
Piekrītu Ķenci. Būtu pati nopelnījusi tā nemētātos ar naudu, bet ar nodokļu maksātāju naudu var uz nebēdu. A. kur nu vēl, tā stikla pūšanas darbnīca, tur nauda kūp gaisā, apmēram 10 štukas mēnesī. Pati viņa un citi domnieki un deputāti, tos darbus sauc par mākslinieciski augstvērtīgiem, bet īstenībā tie izstrādājumi ir ļoti, ļoti kroplīgi.
05.06.2020 14:54
Ķencis
Kaut kāds sviests. Krauklei tā dibens dreb ka nākamgad netiks pārvēlēta, ka nu tik šķērdēs naudu šitādiem balagāniem.