„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Daugavpils Saules skolas audzēkņi gūst darba praksi Itālijā

Pirms koronavīrusa pandēmijas izsludināšanas 20 Saules skolas jaunieši “Erasmus +” programmas ietvaros paguva divu nedēļu laikā pabūt Itālijas pilsētās Milānā un Bergamo.

Šim pasākumam tika dots nosaukumu -- Dizaina prasmes radošajai dzīvei.

Tā bija iespēja audzēkņiem gūt praksi un pastrādāt divas nedēļas Itālijas uzņēmumos. Uz Itāliju devās mūsu labākie kokapstrādes, interjera, tekstila un apģērbu dizaina audzēkņi. Koka izstrādājumu un interjera dizaina audzēkņi aizbrauca uz dizaina uzņēmumu, bet tekstila un apģērbu dizaina audzēknes praksi guva teātra tērpu izgatavošanas salonā. Tas bija ļoti vērtīgi, ka tā bija tieši Milāna, atzīst Daugavpils Saules skolas direktores vietniece starptautisko projektu jautājumos Olga Krumpāne.

Iespēja pastrādāt Milānā deva iespēja jauniešiem apgūt valodu, komunikācijas prasmes, un tiem audzēkņiem, kuri studē dizainu, paskatīties, kā attīstās dizains Itālijā, pakomunicēt ar šīs jomas speciālistiem tur.

Jaunieši strādāja ar klientiem, produktiem, un tas deva labu pieredzi.

Vairāk lasiet 5. jūnija numurā!