„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+5.7 °C
apmācies

Demontāžas darbi jaunās šķeldas katlumājas būvniecības vietā tuvojas noslēgumam

Jaunās šķeldas katlumājas būvniecības vietā pašvaldības PAS „Daugavpils siltumtīkli” siltumcentrāles Nr. 3 (SC-3) teritorijā noslēgumam tuvojas demontāžas darbi, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Patlaban objektā ir demontēts sliežu ceļš, utilizēti mazuta atlikumi, izraktas un demontētas pazemes tvertnes un sūkņu stacija. Pavisam drīz laukums būs gatavs jaunas ēkas pamatu likšanai, un jūnijā -- jūlijā sāksies tās būvniecība. Jaunās iekārtas jau ir daļēji piegādātas, to uzstādīšanu plāno uzsākt vasaras otrajā pusē, visus darbus pabeidzot  savlaicīgi un nepakļaujot projektu Eiropas finansējuma zaudēšanas riskam.

Pašvaldības vadītājs norādīja, ka atpalicība katlumājas būvniecībā izveidojās 2017.--2018. gadā, kad vairakkārt nācās izsludināt iepirkumu. Tādējādi līgumu par būvdarbiem ar realizācijas termiņu līdz šī gada beigām izdevās noslēgt vien pērn vasarā. Saskaņā ar nosacījumiem Eiropas Savienības finansējums minētā projekta realizācijai ir jāapgūst līdz nākamā gada jūnijam.

Ir svarīgi, lai jaunā katlumāja kļūtu par galveno siltumenerģijas piegādātāju. Plānots, ka tā spēs saražot siltumenerģiju lētāk, nekā to patlaban uzņēmums iepērk no piegādātājiem.

Vairāk lasiet 5. jūnija numurā!