„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+5.0 °C
skaidrs laiks

Septiņi vidusskolas kursu komplekti Daugavpils 3.vidusskolā

Vasara ir laiks, kad devīto klašu absolventi izvēlas, kur un ko viņi mācīsies turpmāk. Daugavpils 3.vidusskolā ir padomāts par to, lai 10.klasē katrs skolēns varētu apgūt savām interesēm un iecerētajai nākotnes profesijai būtiskas zināšanas. Piemērotu kursu komplektu atradīs gan matemātiski un tehniski domājošie, gan radošie un digitāli noskaņotie jaunieši, valodu un sociālo zinātņu interesenti, nākamie savu uzņēmumu vadītāji, sporta darba speciālisti, vides saglabāšanas aktīvisti un medicīnas jomas darbinieki.

Mēs apciemojām Daugavpils 3.vidusskolu un parunājāmies ar devīto klašu absolventiem, kuri jau ir izvēlējušies mācību kursu vidusskolā.

Jekaterina: „Es izvēlējos kursu komplektu „Vides zinātnes”, jo pašlaik visā pasaulē ir aktuāla ekoloģijas tēma, tās aizsardzība ir liela problēma, tāpēc šajā jomā ir nepieciešami daudzi speciālisti. Es vēlos saistīt ar to savu dzīvi un nākamo profesiju un palīdzēt cilvēcei izglābt planētu. Skola mums sniedz ļoti daudz. Mums ir karjeras konsultanti, ar kuriem mēs varam apspriest savus plānus saistībā ar nākamo profesiju. Skola piedalās interesantos starptautiskos projektos – arī tur var gūt jaunu pieredzi.”

 

Raksts tapis sadarbībā ar biedrību „Atbalsts nākotnei”

Vairāk lasiet 5. jūnija numurā!