„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Daugavpils 3.vidusskola gaida devīto klašu absolventus un piedāvā septiņus vidusskolas kursu komplektus

Vasara ir laiks, kad devīto klašu absolventi izvēlas, kur un ko viņi mācīsies turpmāk. Daugavpils 3.vidusskolā ir padomāts par to, lai 10.klasē katrs skolēns varētu apgūt savām interesēm un iecerētajai nākotnes profesijai būtiskas zināšanas. Piemērotu kursu komplektu atradīs gan matemātiski un tehniski domājošie, gan radošie un digitāli noskaņotie jaunieši, valodu un sociālo zinātņu interesenti, nākamie savu uzņēmumu vadītāji, sporta darba speciālisti, vides saglabāšanas aktīvisti un medicīnas jomas darbinieki.

Mēs apciemojām Daugavpils 3.vidusskolu un parunājāmies ar devīto klašu absolventiem, kuri jau ir izvēlējušies mācību kursu vidusskolā.

Jekaterina: „Es izvēlējos kursu komplektu „Vides zinātnes”, jo pašlaik visā pasaulē ir aktuāla ekoloģijas tēma, tās aizsardzība ir liela problēma, tāpēc šajā jomā ir nepieciešami daudzi speciālisti. Es vēlos saistīt ar to savu dzīvi un nākamo profesiju un palīdzēt cilvēcei izglābt planētu. Skola mums sniedz ļoti daudz. Mums ir karjeras konsultanti, ar kuriem mēs varam apspriest savus plānus saistībā ar nākamo profesiju. Skola piedalās interesantos starptautiskos projektos – arī tur var gūt jaunu pieredzi.”

Evita: „Es izvēlējos kursu „Medicīna un uzturzinātnes», jo man ļoti patīk ķīmijas un bioloģijas stundas, un es vēlos padziļināti apgūt šos priekšmetus. Nākotnē vēlos kļūt par ārsti vai farmaceiti. Gribu palīdzēt cilvēkiem, ārstēt viņus. Daugavpilī runā par to, ka trūkst ārstu, un šī profesija cilvēkiem ir ļoti vajadzīga. Bez šaubām, es vēlos strādāt dzimtajā pilsētā.”

Anželika: „Es izvēlējos virzienu „Sociālās zinātnes un valodas», kurā tiek padziļināti apgūtas valodas, jo man vienmēr ir viegli padevusies gan dzimtā valoda, gan svešvalodas. Pašlaik es vēl nezinu, kādu profesiju izvēlēšos, taču varu droši teikt, ka izvēlēto virzienu nemainīšu. Tagad skolā mēs mācāmies krievu, latviešu, angļu un vēl vienu valodu pēc izvēles – es izvēlējos franču valodu. Lielu atbalstu man sniedz skolotāji, viņu padomi man ļoti palīdz.”

Edvīns: „Es izvēlējos kursu „Inženierzinātnes, IT un transporta sistēmas”, jo man ir panākumi eksaktajās zinātnēs, mūsu skolā ir ļoti labi šo mācību priekšmetu skolotāji. Es vēlos konstruēt ēkas, ierīces, medicīnas iekārtas, un šī izvēle palīdzēs man nākotnē. Notiek arī interešu nodarbības, kuras saistītas ar šo tēmu, un es tajās labprāt piedalos.”

Daniils: „Es izvēlējos kursu komplektu „Sports un veselības veicināšana”, jo vēlos saistīt dzīvi ar sportu un vēlāk studēt, lai iegūtu trenera profesiju. Es spēlēju hokeju, un man tas ļoti patīk. Stundās es ar interesi sekoju tam, kā skolotāji pasniedz informāciju skolēniem, jo trenera darbs daudzējādā ziņā ir līdzīgs skolotāja darbam, tikai treneris māca sportistus.”

Viktorija: „Es izvēlējos programmu „Ekonomika un uzņēmējdarbība”. Galvenais paraugs man ir vecāki, kuri attīsta savu biznesu, un es sapratu – lai gūtu panākumus, ļoti svarīgi ir iegūt labu ekonomisko izglītību. Savu nākotni es redzu aizraujošu un daudzsološu, esmu laimīga, ka skola sniedz iespēju katram skolēnam attīstīt savas spējas jomā, kura viņu interesē. Vēl es izmēģinu spēkus pirms stāšanās augstskolā, lai nekļūdītos izvēlē.”

Marina un Ksenija: „Mēs izvēlējāmies komplektu „Digitālais dizains un interaktīvie mediji”, jo abas esam radošas personības, aizraujamies ar zīmēšanu, fotografēšanu. Mēs apgūsim WEB lapu dizainu, industriālo dizainu, fotomākslu. Radošai jaunatnei tā ir iespēja parādīt sevi, jo šīm profesijām pieder nākotne!”

Skola ir izstrādājusi un piedāvā 7 kursu komplektus:

* kuri sniegs iespēju katram skolēnam izvēlēties savām spējām, interesēm un nākotnes plānu īstenošanai atbilstošāko,

* katrs kursu komplekts skolēnam nodrošinās iespēju pamatkursā optimālajā mācību satura apguves līmenī apgūt tos mācību priekšmetus, kuru rezultāti CE tiek ņemti vērā, stājoties augstskolā,

* katrs kursu komplekts nodrošinās iespēju padziļinātajā kursā augstākajā mācību satura apguves līmenī apgūt 3 mācību priekšmetus, kas ir būtiski svarīgi skolēna iecerēto studiju virzienā.

Skolā gaida 9. klašu absolventus, kuri profesionālu pedagogu vadībā mūsdienīgi aprīkotos kabinetos ir gatavi nopietni mācīties, lai īstenotu savus sapņus.

 

Daugavpils 3. vidusskola

Daugavpils, Raiņa iela 30

Tālr./fakss 65421923

daug3vsk@inbox.lv

www.daug3vsk.lv

 

 

Raksts tapis sadarbībā ar biedrību „Atbalsts nākotnei”