„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+3.5 °C
apmācies

Stropu ezera pludmalēs jau plīvo zilie karogi

Daugavpilī, Lielā Stropu ezera pludmalēs pacelti zilie karogi, kas liecina gan par labu ūdens kvalitāti, gan arī par peldvietu labiekārtotību un drošību, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pašvaldībā.

Patlaban turpinās darbs pie glābšanas stacijas sakārtošanas centrālajā pilsētas pludmalē un pēc dažiem mēnešiem telpas būs pilnībā pielāgotas glābēju darba vajadzībām. Darbu gaitā glābšanas stacijas ēkā tiks ierīkota arī mūsdienīga sporta zāle, telpas airētāju treniņiem, kā arī publiskā tualete ar speciālām telpām zīdaiņu apkopšanai. Projekts sastāv no divām daļām, kas paredz gan iekštelpu un fasādes atjaunošanu, gan arī pieguļošās teritorijas labiekārtošanu. Ēkas remontu plānots pabeigt augusta pirmajā pusē.

Kopumā pie Lielā Stropu ezera maiņās dežūrē 12 glābēji – pašvaldības policijas darbinieki. Glābšanas dienesta funkcijas un tā infrastruktūru bezatlīdzības lietošanā, tai skaitā arī garāžu un zemesgabalu Grīvā, Lielajā ielā 49, kur iepriekš atradās glābšanas stacija, pašvaldības policija pārņēma pavisam nesen. Vienlaikus bija izsludināts arī iepirkums motorlaivas iegādei glābēju vajadzībām. Paralēli tam pašlaik notiek iepirkums uzbrauktuves un specializēto ģērbtuvju projektēšanai, lai Lielajā Stropu ezerā varētu peldēties arī cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Pie netālā Stropaka ezera, kas atrodas Neredzīgo biedrības mikrorajonā, iztīrīta un paplašināta smilšu pludmale, uzstādīti galdiņi un grili. Nākotnē šeit plānots ierīkot arī pontonu ērtākai ieiešanai ūdenī.

Ūdens kvalitāti Daugavpils peldvietās -- Ruģeļu ūdenskrātuvē, Gubiščes ezerā, Mazajā Stropu ezerā, Lielajā Stropu ezerā centrālajā peldvietā un peldvietā “Stropu Vilnis”, Šūņu ezerā, Plotičku ezerā, Zirgezerā, Esplanādes ūdenskrātuvē, Porohovkas ezerā, Stropaka ezerā un Lielajā Trijkārtu ezerā regulāri pārbauda Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde kopā ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” pārstāvjiem. Veiktās analīzes liecina, ka šobrīd ūdens kvalitāte visās minētajās peldvietās atbilst prasībām.

Saskaņā ar Latvijas Veselības inspekcijas sniegto informāciju, „Covid-19” izplatība nav saistīta ar ūdeni, tāpēc peldēties sabiedriskajās atpūtas vietās drīkst. Tomēr nevajag aizmirst par piesardzības pasākumu ievērošanu un distances ieturēšanu pludmalē, pie ģērbtuvēm un arī citviet.